Miquel Cardona. En el seu estudi, on crea la seva obra de hiperrealisme urbà - MC

TW
0

A pesar que la crisi colpeja per tot i a tothom, molts artistes segueixen amb una intensa activitat, malgrat tot. És el cas del pintor ferrerienc Miquel Cardona, qui gaudirà d'una exposició exclusiva a la Galeria d'Art Subex, situada al carrer Mallorca número 253 de Barcelona. Una ocasió que li ve donada des de fa uns anys pel contacte mantingut amb aquest centre d'exposició pictòrica.

L'any 2010 havia participat en aquesta mateixa sala en una exposició col·lectiva. "Va ser d'aquí que sorgí la possibilitat que un dia tingués un exposició en exclusiva. En van parlar i van programar un calendari. I ha estat ara quan m'ho han comunicat i per part meva, encantat", diu Cardona.

El pintor inaugurarà demà a les 19.30 hores i la seva obra restarà exposada fins el 6 d'abril. Seran un total de 24 obres, "quatre de les quals ja les tenien, pel que n'hi aportaré vint de noves". Tota l'exposició és d'estil hiperrealista, la vessant pictòrica en què l'artista ferrerienc es desenvolupa en l'actualitat. "Fa uns dos anys que faig hiperrealisme, però he volgut sortir dels quadres de bodegó i em dedic a l'hiperrealisme urbà on solen aparèixer reflexos. Pint carrers, tendes, mostradors, elements urbans en general".

I és que Miquel havia fet durant molts anys impressionisme, "havia sortit moltes vegades fora a pintar, però em vaig cansar i vaig voler canviar. Ara amb l'hiperrealisme estic molt satisfet", comenta.

Miquel Cardona és família d'un recordat artista, natural de Ferreries i establert a Ciutadella amb el mateix nom i llinatge: Miquel Cardona Florit, reconegut artista i fundador de la Galeria Retxa de Ciutadella. "Havia sortit molt amb ell a pintar. Abans feia molt de paisatge, ara he volgut canviar l'element i l'estil".

L'afecció a l'art li ve de ben petit, "de quan era un al·lot. A l'escola ja m'agradava molt dibuixar i ràpidament em vaig posar a pintar, o sigui que pint des de fa uns quaranta anys", explica. Durant tot aquest temps Miquel Cardona ha participat a moltes col·lectives. També ha tingut l'oportunitat de sortir fora a exposar les seves creacions, a Madrid, per exemple.

Passar de l'impressionisme a l'hiperrealisme li ha suposat una motivació afegida. Durant els quaranta anys dedicat a la pintura "tens moments més tranquils i altres amb més activitat. Però he de dir que ara és el moment de la meva trajectòria que més coses faig". comenta Miquel Cardona.

Des de que li proposaren de fer una exposició a la Galeria d'Art Subex de Barcelona, ell va anar preparant l'obra. "És evident que per fer tot un conjunt d'obra nova necessites un temps. Jo he emprat aquest dos anys des que m'ho van proposar per ara poder disposar dels quadres que he d'exposar".

Indica el pintor de Ferreries que els seus llenços tenen un format mitjà i gros. "Tenc quadres de 130 per 79 centímetres, altres d'un metre i els formats més petits són de 60 per 43".

No per ser artista defuig de la realitat en què vivim. I és aquesta maleïda crisi que colpeja a tothom i per tot arreu. "Són moments molt complicats per a tothom i també per als pintors, encara que "no deixam de pintar", conclou.