TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella, tenc 52 anys i som llicenciada en Educació Física. Vaig treballar a l'Ajuntament com a gestora tècnica esportiva. Després me vaig decantar per educar la salut: som naturòpata i m'he especialitzat en tècniques orientals i bioressonància quàntica. L'any 2009 vaig fundar un centre de teràpies naturals a Ciutadella que estem fent evolucionar per convertir-lo en un centre de medicines integratives, on metges i terapeutes siguin un equip. Hem iniciat una activitat nova, precursora i única a Menorca, que són les vacances terapèutiques.

Com se li acudí el projecte?
Fa temps que havia fet unes pràctiques a un centre natural, on es podia fer estada per fer teràpia intensiva, és a dir, el que es fa als balnearis i spas, entre d'altres. D'aquí sorgí la idea de muntar un tipus de vacances a Menorca enfocades a la salut, a la sanació i al descans, amb una oferta especialitzada de tractaments, on hi pugui haver-hi cures contínues supervisades per terapeutes i metges.

A qui pot interessar?
Aquestes estades que organitzam per Setmana Santa estan enfocades per a tractar l'ansietat, depressió, estrès, dolors generalitzats i fatiga crònica i per a persones amb malalties degeneratives, com per exemple, càncer. Tenim places limitades perquè volem donar un servei molt personalitzat i privat, a on es comparteix l'espai, però cadascun rep les sessions individualitzades i de forma confidencial. Aquestes vacances sanadores les oferim tant a menorquins com a peninsulars i estrangers.

Quins tractaments ofereixen?
Les teràpies són la Bioressonància quàntica (Quantum), que és un aparell que mitjançant les ones de biofreqüència que emet l'organisme te dóna la informació sobre la salut de la persona. A partir d'aquí es cerca la causa de la patologia o dolència i tant si és física, com emocional o traumàtica cada persona rep un tractament personalitzat per ajudar-la a sanar. També hi ha consells de nutrició, de patrons de pensament que han bloquejat la persona i pautes per canviar aquest estat. L'altra teràpia és el mètode Tomatis, que és mitjançant l'escolta del que sent l'oïda es pot saber quines parts del cervell estan en desequilibri. Mitjançant músiques i vibracions, es cerca retornar l'equilibri neurològic del cervell, el nostre ordinador central, i ajuda a restaurar el benestar general.

Qui integra l'equip?
Som tres persones, dues d'elles terapeutes: Delia Rojas, terapeuta Tomatis, que té un centre a Maó; jo mateixa, i l'altra és en Carlos Pons, que és un jove emprenedor en el sector turístic, amb anys d'experiència en el món de les agències de viatge. I una entitat local, que gestiona producte diferenciador de vacances a Menorca.

La seva proposta és pionera i encaixa en la Menorca Slow que promociona la Fundació Destí...
Sí, ens vam entrevistar amb els responsables de la Fundació Destí i ens van donar el suport moral per tirar endavant i els va interessar moltíssim perquè és un dels models que havien pensat per la identitat Menorca Slow, que vol vendre ofertes turístiques de salut i benestar a l'Illa.

Quan comencen les vacances terapèutiques i a on?
Les vacances els hem programades per abans, durant i després de Setmana Santa, a les cases de Llucalari Nou, a Alaior, ubicades a un espai natural idíl·lic per aquest tipus de vacances. Menorca és un lloc ideal perquè els turistes puguin fer escapades i fer activitats de salut i naturalesa.