Llum. És protagonista d’un procés que va cap a una pinzellada solta - Miquel Bosch

TW
0

Miquel Bosch (Ciutadella, 1969) s'estrena aquests dies a Alemanya. No és el primer cop que la seva obra viatja a l'estranger, però des de dijous la seva producció és present a la Art KARLSRUHE 2013, una fira internacional d'art modern, contemporani i clàssic que té lloc fins dia 10 a la localitat de Heinstetten, en el districte Karlsruhe -aprop de la frontera amb França-.

Sis obres, de petit i mitjà format, són les escollides per a una participació gestionada per la galeria madrilenya Gaudí. Explica l'autor com fa tres anys va ser aquest mateix espai el que li va permetre portar la seva creació a Bèlgica. "Han triat els quadres de la sèrie de nus de platges, els més lluminosos i de tons cremats", senyala.

Atmosferes enlluernadores
La seva especialitat en aconseguir atmosferes enlluernadores és sens dubte el segell més característic de Bosch que, en els últims mesos, experimenta una pinzellada més solta.
En aquest sentit, subratlla com les accions pictòriques en directe l'ajuden a investigar en aquesta nova forma de treballar. La llum continua sent l'eix central de la seva producció. Realisme a l'oli amb el que construeix la bellesa de les seves figures humanes.

La quantitat d'encàrrecs als quals es dedica actualment no li permeten preparar nous projectes expositius o presentar-se a dos de les convocatòries a les quals li té més estima, el premi de la Fundación de las Artes i el Premi de Pintura BMW. La darrera mostra de l'autor es va celebrar el passat estiu a la Sala Multifuncional des Castell. Noruega o Suïssa són altres indrets internacionals on ha arribat la seva obra.

Fruit del tràmit per sumar-se a la fira alemanya, la galeria Gaudí de Madrid ha incorporat al seu fons artístic tres quadres de gran format del pintor menorquí.

El 12 d'abril Miquel Bosch participarà a l'esdeveniment musical "Bep Marquès i Amics", al Teatre Principal de Maó, on tornarà a fer una demostració de pintura en directe en el temps en el qual dura el concert. Tot un repte.