TW
0

Autofitxa
Som en Josep Capella Pons, tenc 37 anys, som diplomat superior en Disseny d'Interiors per l'Escola Llotja (Barcelona), i tenc el títol d'assessor d'Accessibilitat i Disseny per a Tots de la UPC (Barcelona). Actualment som coordinador del Departament d'Accessibilitat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, compaginat amb les tasques de dissenyador d'interiors. M'agrada l'esport, la natura, la música i som aficionat a les motos antigues.

En el seu cas, és més pronunciada la crisi?
S'ha de tenir en compte que tot allò que vagi lligat a la construcció, avui dia està en hores baixes, des del constructor, fins als industrials que participen en una obra. I el disseny d'interiors no en defuig, és clar. No era normal la bombolla en la que es va viure fa uns anys, i ara potser es paguen les conseqüències.

Ara mateix, quin projecte té en marxa?
En aquests moments estic acabant el projecte de reforma de la botiga de roba Traus, a la Contramurada de Ciutadella. Estem fent els retocs finals, ja que la reobertura és aquest dissabte, i per cert, esteu tots convidats!

La gent opta per les noves imatges o ara cerca allò més pràctic?
Trobem una mica de tot. Cada client té una mentalitat i uns gustos diferents, una manera d'entendre l'espai que l'envolta. La meva feina és plasmar el que vol el client a un espai concret, i fer-lo confortable. Cal deixar clar que molta gent té la idea equivocada que contractar un dissenyador per fer una obra implica una despesa innecessària, tot al contrari. La meva feina és, entre d'altres, l'optimització del temps de l'obra, així com buscar els millors preus. Tot això significa estalvi de temps i diners per al client.

A part de la seva professió, també s'ha dedicat a concursos de disseny, no?
Si, m'agrada experimentar amb diferents vessants de l'art i el disseny. En aquest cas l'escultura m'ha portat un parell d'alegries. L'any 2009 vaig guanyar el concurs de l'escultura de POIMA IV Fase, a Maó, que llueix a una rotonda del Polígon Industrial. I fa un parell d'anys, juntament amb na Clara Capó, vam guanyar un concurs estatal d'escultura a la diversitat humana, d'un total de 75 participants de tot el món. Fa uns mesos vam instal·lar l'escultura a l'estació de tren de Chamartín, a Madrid. Podem dir que tenim un trosset de Menorca a la capital.

El locals antics i tradicionals, han de canviar radicalment la imatge per a modernitzar-se o bé han de mantenir aquell segell clàssic que els caracteritza?
Des del meu punt de vista, sóc partidari de mantenir aquest aire mediterrani que ens caracteritza i que hem sabut mantenir. Potser fer una barreja entre allò més minimalista i visualment net, amb el detall de la pedra de marès, una volta de quatre puntes, o un forjat amb biga de fusta tradicional, és una bona solució. Tot és qüestió de trobar un equilibri visual suggerent i còmode.

Quin projecte li agradaria fer com a dissenyador?
Sempre et fa ganes fer algun projecte fora de Menorca, a alguna ciutat europea important. Però de la mateixa manera, em faria molta il·lusió fer el projecte de reforma de la farmàcia Llabrés de Ciutadella, és una joia que tenim desaprofitada, i de les poques expressions modernistes que podem veure a Menorca.