TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella, tenc 41 anys, estic casada i tenc dos fills. Faig feina d'administrativa a un taller mecànic. Som col·laboradora de la Protectora d'Animals de Ciutadella. Les meves aficions són les manualitats, practicar esports, anar en velo, la lectura i especialment cuinar, m'encanta!

Primer de tot, ens expliqui què són els sacs de llavors?
És un saquet fet de roba de cotó que omplim de llavors. Per exemple, a jo m'agrada posar-hi blat, però n'hi ha que posen altres tipus de cereals o fins i tot pinyols de cirera.

Quina utilitat tenen?
El sac de llavors s'escalfa al microones durant uns tres minuts i quan està calent s'aplica directament a la zona adolorida. I és fabulós! Els meus fills, per exemple, l'empren també com a bossa d'aigua calenta per anar a dormir.

Quines dolències pot alleugerir?
Hi ha que tenir en compte que el sac tèrmic també es pot posar al congelador i quan està fred es pot aplicar damunt cops i altres lesions. Si s'empra calent, serveix per mitigar dolors com el de cervicals o musculars, fins i tot mal de panxa.

Com va descobrir aquest remei?
Fa més de 10 anys la meva mare me'n va regalar un i a partir d'aquí vaig començar a cavil·lar la manera de fer-los de forma artesanal a casa. Fa un parell d'anys que els faig, però només per la meva família i amistats. És una manera de passar el temps i aprofitar restes de roba i tela i donar-lis un profit.

Així és una afició...
M'agraden les manualitats en general, a casa tenc una màquina de cosir.

Recentment ha donat un curs per a que la gent aprengui a fer els saquets, com ha anat l'experiència?
La meva germana és membre de la Protectora d'Animals de Ciutadella i em va demanar si m'animaria a donar un curs per fer saquets, com una manera de fer activitats en benefici de l'associació. Van molt justs i tota ajuda és bona! Van venir 10 persones al curs i, utilitzant dues màquines de cosir, van aprendre la tècnica de fer els saquets de llavors. Va ser molt gratificant, perquè la gent va prendre gust i en un ambient molt agradable.

A qui li recomanaria l'ús d'aquest saquets?
A tothom, perquè tenen moltes utilitats, els saquets són molt versàtils. El seu ús et fa sentir bé i millora el benestar perquè ajuda a relaxar els muscles i alleugera molèsties o dolors de manera natural. Sobretot, van bé per a la gent que tengui contractures a les cervicals i també pels fillets petits, per donar-lis ardoreta i calor.

Té algun projecte en ment?
Ara he après a elaborar sabó de rentadora de forma artesanal. S'empra sosa càustica, aigua, oli emprat, suavitzant i una mica de sabó de rentar plats. L'he emprat i ha donat bons resultats.

Així, vostè és partidària del "do it yourself"?
I tant, intent fer tot el que puc per jo mateixa. Per exemple, aquest hivern he fet gorres, bufandes, com també elements decoratius per a la llar. Tot fet a mà.