Banda. Juanjo Marquès, Antoni Gomila i Francesc Carreras presenten el programa del concert - Gemma Andreu

TW
0

La Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria de la Mare de Déu de La Pietat de Ciutadella celebrarà demà, a les 21 hores a La Catedral a Ciutadella, el primer concert que una banda de processó realitzarà a Menorca.

Els 15 músics que conformen la Banda de la Confraria de La Pietat de Ciutadella han estat assajant durant quatre mesos per oferir un concert de vuit obres que s'intercalaran amb lectures de pregàries al mateix temps que es projectaran imatges de la Confraria i, per l'última peça, imatges de totes les confraries de Ciutadella.

El president de la Confraria, Juanjo Marquès, el director de la Banda, Antoni Gomila, i el col·laborador de la Confraria Francesc Carreras han presentat el programa del concert sobre el que han hagut de treballar intensament tant en l'adaptació d'algunes obres com en els assajos. El concert es composa tant de peces de música religiosa com d'altres pròpies de la processó. El concert s'ha programat per a demà, en el marc de la preparació de la Setmana Santa quan la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria de la Mare de Déu de la Pietat sortirà també a la processó del Sant Enterrament el Divendres Sant.

La Banda de La Pietat està formada per dotze músics, als quals se n'afegiran tres pel concert, d'edats que comprenen entre els 14 i els 50 anys. Es congratulen de tenir una formació jove i excusen l'absència de la figura femenina que havia format part d'aquesta agrupació en algun moment dels 20 anys d'existència.