Laura Portella Pons. Arquera i secretària del Club d’arquers de Ciutadella - Paco Sturla

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella i tenc 19 anys. Practic el tir amb arc des dels sis anys. Actualment som la secretària del Club d'Arquers de Ciutadella. Demà diumenge organitzam el Campionat de Menorca de tir amb arc de bosc 3D, que tindrà lloc a partir de les 9.30 hores a les Pedreres de s'Hostal de Líthica. Serem uns 30 participants i convidam a la gent que ho vengui a veure.


Com va descobrir el tir amb arc i des de quan el practica?
A casa es va iniciar el meu germà petit, Isaac, i mon pare i ma mare, Damià i Eulàlia, han tirat diverses vegades. De fet, el meu pare encara practica aquest esport i és el president i fundador del club. A jo me van regalar un arc als sis anys, i d'ençà aquell dia no he aturat!

On entrenen, quines particularitats té aquest esport?
Entrenam al poliesportiu de Sant Joan de Ciutadella, els dimarts i dijous fosquet. És un esport que requereix concentració i atenció, com també molta pràctica. No és tan fàcil com sembla.

Hi ha molta afició a Menorca en la pràctica del tir amb arc?
Realment darrerament ha augmentat l'afició. Tenim el Club d'Arquers de Ciutadella i l'escoleta des Mercadal, que està adscrita al nostre equip. En total som una trentena de tiradors d'edats molt variades. A Maó també hi ha un club, i fem alguna competició conjunta.

Ha anat mai a competir fora de Menorca? Ha aconseguit bons resultats?
De petita solia anar als campionats de Balears a través del programa Esport Escolar. Després he competit a Mallorca i Eivissa en la modalitat de tir amb arc al bosc. He tingut la sort de guanyar alguns trofeus.

I en què consisteix aquesta pràctica del tir amb arc al bosc?
El tir amb arc es fa normalment a sala, tot i que hi ha algunes competicions a l'aire lliure, però sempre s'utilitza una diana. En canvi, a les competicions de bosc les dianes són animals en tres dimensions (3D), i semblen reals.

Com?!
Es crea un recorregut amb la col·locació de representacions d'animals en 3D (fets de porexpan). La prova consisteix en seguir l'itinerari i tirar als animals senyalitzats. La punteria consisteix en ferir l'animal en els rotlos marcats, que representen els punts vitals. Ja fa uns quants d'anys que s'organitzen a Balears. A Menorca, el campionat que organitzam demà diumenge serà el tercer, i tenim previst fer-ne un parell més enguany al Recinte Firal des Mercadal.

El club convida la gent a assistir al campionat per descobrir i gaudir de l'espectacle del tir amb arc, què pot atreure al públic?
És una experiència espectacular i un esport molt entretingut. La gent podrà visitar el recorregut i participar en la demostració.

Quan competeix, es sent com una caçadora primitiva?
A vegades m'agradaria imaginar-m'ho, que caç un animal per menjar-me'l després! Tindria més mèrit que el que fem (riu). Aquest modalitat m'agrada perquè es practica en contacte amb la natura.

Quins projectes té com a arquera?
M'agradaria poder continuar participant a competicions fora de l'Illa i a ser possible que siguin de bosc. També m'encantaria aprofundir en l'entrenament dels fillets perquè puguin gaudir molt més d'aquest esport apassionant.