Presentació. Els membres de la Confraria de Sant Pere van explicar ahir les activitats previstes - Javier

TW
0

La Confraria de Sant Pere de Maó és l'encarregada enguany d'organitzar els actes de la Setmana Santa. Així, per anunciar l'arribada de la celebració cristiana, i aprofitant el conclau celebrat aquests dies a Roma, s'ha escollit la imatge de Sant Pere, el considerat com el primer Papa per als cristians.

La imatge que il·lustra el cartell és obra de Victor Pons Arnau, membre de la Confraria, i representa la figura de Sant Pere. Està complementat per un gall, símbol de la passió, i amb els peus de Crist, que representen la Setmana Santa. A més, i per fer presents totes les confraries de Maó, la fotografia es completa amb una corneta i un tambor del qual pengen set vetes, cadascuna amb el color propi de cada una de les germandats.
actes

El germà major de la Confraria de Sant Pere, Braulio Vidal, explicà ahir que a Maó el primer dels actes de la Setmana Santa serà el pregó que dimecres, a les 20.30 hores, pronunciarà el doctor José Francisco Quadrado, a l'Església de Sant Josep.
La Setmana Santa començarà pròpiament el Diumenge de Rams, dia en què les parròquies commemoraran l'entrada de Jesús a Jerusalem. Així, a les 19.30 hores començarà la processó, amb sortida des de Sant Francesc.

Per altra banda, per al Divendres Sant està previst que la processó de la Via Crucis comenci a partir de les 20.30 hores, sortint des de la parròquia de Santa Maria.
El darrer dels actes serà dia 31, Diumenge de Resurrecció, quan es farà la processó de l'Encontre. Serà a partir de les 11.30 hores, amb sortida des del convent de les Monges Tancades. Tot seguit, en finalitzar aquest acte, a l'Església de Santa Maria es celebrarà la Missa de Pasqua.