Juanjo Marquès Florit - Cris

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella, tenc 52 anys i estic casat amb Eulàlia Pons Marquès. Faig feina d'autònom a la construcció. Estic vinculat a la Parròquia de la Mare de Déu del Roser (Catedral) i som membre del Consell Parroquial i d'Economia. D'ençà fa 8 anys som el president de la Confraria de La Pietat.


El trobam enfeinat, amb un grup de confrares, posant a punt els elements i la imatge del pas. Són dies de molts preparatius?
Sí, són moltes estones de feina. Afortunadament tenim molta gent que col·labora i ajuda. La feina per una confraria no només és sortir el Divendres Sant, noltros mos anam reunint cada mes i treballam durant tot l'any, però ara són les dues setmanes de més feina.

Aquests dies, a què es dediquen?
Netejam la imatge de La Pietat; treiem, netejam i brunyim els fanals, la creu de guia, les vares de mando, els fanalets que duen els al·lots, preparam els ciris...

Com es fa l'ornamentació de la imatge? Hi haurà alguna novetat especial enguany?
Quan la imatge està neta i a punt, el Dijous Sant posam les flors encomanades, bàsicament gladiols i clavellines. Les roses vermelles solen ser el detall de na Marian, la nostra florista. La novetat d'enguany és que estrenarem les noves vares de mando.

Quanta gent forma part de la confraria de La Pietat?
Som 135 confrares i el Divendres Sant solem sortir uns 110 amb el pas de La Pietat. La nostra confraria data dels anys 40. És una confraria molt polida perquè els confrares som homes i dones de totes les edats, hi ha avis, pares, mares i fills.

A més, els acompanya un grup propi de cornetes i tambors, que per cert, dissabte passat va oferir un concert a la Catedral, com va anar l'experiència?
Va ser el primer concert que organitzam i va tenir excel·lent acollida del públic. Van assistir més de 200 persones. Vam quedar encantats.

Per què desperta especial devoció la imatge de La Pietat?
És una imatge amb una expressió humana i amb un fort significat: la de la mare que agafa en braços el fill que ha perdut, Maria que plora la mort de Jesús. És un sentiment amb molta càrrega i real. La imatge està exposada a la Catedral, a la seva capella, i es pot venerar durant tot l'any. Dotze dels nostres confrares fem d'apostols al Sopar Sant del dijous, com també tant el Dijous Sant a la nit com el matí del Divendres Sant els confrares vetllam la imatge a la capella de la Puríssima, on la Casa Santa estarà muntada.

Quin és el sentiment amb què vostè, particularment com a president, viu la processó de Divendres Sant?
És difícil de descriure! S'ajunten el pes de la responsabilitat i l'emoció del moment. El sentiment és de donar gràcies a Déu que un altre any poguem sortir.

Quin és el seu desig per a la Setmana Santa d'enguany?
Que tot surti bé i que la gent disfruti i visqui intensament de la processó i del que representa.