Socors. Ignasi Gonyalons i Omar E. García, de la Caixa, amb el president de la Capella, Manuel Barcia - Cris

TW
0

Fa poc més de 20 dies que la Capella Davídica interpretà "L'home armat" al Palau de la Música de Barcelona i, ara, per Pasqua estrenarà el "Rèquiem" del mateix compositor, Karl Jenkins.

El concert sacre serà possible gràcies al patrocini de l'Obra Social la Caixa, que fa quasi 40 anys que col·labora per fer possible d'any en any el recital de Setmana Santa de la Capella Davídica.

L'estrena del "Rèquiem" de Karl Jenkins tindrà lloc el proper dia 30, i ha estat escollit per l'Obra Social com el concert institucional per celebrar el centenari de la presència de la Caixa a Balears (a Menorca arribà el 1931). Aquesta primera actuació havia de fer-se tal dia com avui, però degut a una tendinitis del director, Biel Barceló, l'acte s'ha hagut de posposar al proper dia 30, a les 19 hores, a l'auditori del Socors.

El mateix concert es repetirà el dia 31, a les 20 hores, a l'antiga església del Socors, i el 13 d'abril, a les 20.30 hores, a l'església de Santa Maria de Maó.

La particularitat és que aquests dos concerts seran gratuïts per al públic en general, que podrà passar a recollir les entrades una hora i mitja abans de cada actuació.

El director de l'Àrea de Negoci de la Caixa a Menorca, Omar Esteban García, el director de la Caixa a Ciutadella, Ignasi Gonyalons, i el president de la Capella Davídica, Manuel Barcia, presentaren ahir el concert sacre d'enguany al Socors.

"La nostra contribució per fer possible el concert és una manera de retornar a la comunitat la seva confiança, estam orgullosos de col·laborar en aquest acte i ens sentim afortunats", explica Garcia. Afegeix que l'Obra Social "és l'única entitat que manté el seu pressupost en activitats socials i culturals en benefici de la comunitat. En açò no retallam".

Segons Manuel Barcia, el concert serà una oportunitat única per gaudir d'una missa per difunts de nivell, a través d'una obra contemporània composada per Jenkins.

Precisament, apunta que el compositor, que en l'actualitat té 64 anys i s'està revelant com un dels grans descobriments dels últims anys, dirigirà el "Rèquiem" a Londres dos dies després que la Capella Davídica l'interpreti a l'església de Santa Maria de Maó.

El concert sacre serà interpretat per la coral mixta de la Catedral, amb l'acompanyament de 22 músics de vent, corda i percussió, aquests últims amb una especial intervenció per donar major significat al fil conductor del "Rèquiem".