Trobada. El conseller de Mobilitat i el batle Manuel Monerris amb els veïns a la sala de plens municipal - J.J.

TW
0

El conseller de Mobilitat, Luis Alejandre, va poder copsar de primera mà quin és el sentir general de Ferreries respecte a la recuperació dels trams del Camí d'en Kane en el seu pas pel terme municipal de Ferreries, això és: camí d'us públic i sols per a senderisme.

La presencia del conseller va atraure molta gent a la sala de plens de l'Ajuntament, gent amb ganes de saber com estar el tema, que s'ha fet d'ençà es parla de dit camí, i que pensa fer el Consell insular al respecte.

La visita, que fou demanda per l'Agenda Local 21, va servir per conèixer de primera mà la opinió del Consell, i així fou com Luis Alejandre manifestà que ara per ara es difícil saber si dit trams -parlem dels que van per dins les terres de Santa Rita, sa Terra Rotja, Sant Patrici i Binimoti-, tenen utilitat pública, d'alguns hi ha constància documental de permutes, per tant son de propietat privada, com ara el de Santa Rita.

El conseller va deixar clar que el que vol el Consell insular, és establir un diàleg amb els propietaris i trobar una solució bona per a tothom, altrament, arribat al punt d'aconseguir obrir el Camí d'en Kane pel seu pas pel terme de Ferreries, considerà que dit camí cal tractar-lo con una unitat, i no pas diferents usos segons pel terme que passi.

Obert el torn de paraula per els assistents, Alejandre va poder escoltar, dels qui van intervenir, l'oposició total que l'obertura del camí pogués significar el pas de vehicles rodats, per altra banda, contrarestant l'opinió del conseller, es manifestà que existeix un estudi que reflexa l'ús públic de dit camí, pel que fa en el seu pas pel lloc de Binimoti; afegint aquesta opinió, es va poder escoltar la veu de qui, havent nascut al lloc de la Marcona, el qual fa mitgera amb Binimoti, recordava del perquè el propietari de dita finca va posar les primeres barreres. Eren els anys 40, però amb el consentiment dels veïns, i que sols era per evitar la fuita del bestiar, però el camí va seguir sent d'us públic, i no fou fins fa uns cinc anys en que hi van posar tancadura. Alejandre va agrair l'opinió i el parer dels assistents, i davant la insistència dels presents, va accedir tornar a Ferreries el proper 20 de juny per informar de les gestions fetes.