la salle. Durant tres dies han actuat al Col·legi la Policia Nacional i la Policia Local, la Guàrdia Civil, Protecció Civil, els bombers, ambulàncies i Autoritat Portuària - Paco Sturla

TW
0

Quan l'escola romp la rutina i entra de ple en una matèria distinta, l'aprenentatge es converteix en una festa. Profitosa ha estat l'experiència que han viscut al llarg de tres dies al Col·legi Concertat La Salle de Maó quan en motiu de les Jornades Culturals d'Infantil i Primària, que han dedicat a les forces de seguretat que els han prestat tota la seva col·laboració.

És així que han actuat amb els alumnes del CC La Salle, la Policia Nacional, la Policia Local, la Guàrdia Civil, Protecció Civil, les ambulàncies, els Bombers i Autoritat Portuària. L'alumnat, i també el professorat, tal com declarà el director Óscar Mercadal, ho han viscut com una experiència significativa extraordinària. I no ha estat per a menys: fins a La Salle han arribat tot tipus de vehicles especials, des del cotxe de la Policia fins el camió de bombers que sempre resulta interessant, igual que les ambulàncies. Fillets i filletes s'han impressionat, també, amb l'actuació, en directe, de cans de rescat i cans detectors d'explosius, que només olorar la pólvora es paralitzen per tal d'assenyalar-la. S'han pogut provar cascs, armilles antiavalots, escuts també antiavalots i han vist d'aprop el fusell de pilotes de goma. Fins i tot els van ensenyar com emmanillar persones. I finalment, per major diversió encara, la Policia Nacional va aportar uns castells inflables.

Als moments de més diversió se li sumaren les xerrades teòriques que han resultat tan instructives com desvetlladores del treball dels cossos de seguretat i els seus serveis a ciutadania. Una de les demostracions que més expectació, i sorpresa, ha causat, ha estat la realitzada per la Policia Nacional Científica, que va haver d'aclarir que no era el CSI, i que va afinar de qui era l'empremta digital de 15 alumnes d'entre un centenar.

El propòsit d'aquesta experiència, com explica Mercadal, neix arrel del grup de P5 que ha escollit com a nom de la seva classe el de "Policies". El col·legi ha treballat així el tema de la seguretat de la mà dels cossos que actuen a la realitat. La visió que se'ls ha volgut donar dels cossos de seguretat és la del servei que presten a la societat i no com element d'autoritat. Per altra banda, com apunta el director, s'han fet especials reflexions sobre la necessitat de respectar la normativa, com la viària, i una alerta especial en l'ús de les xarxes socials.