TW
0

El PSOE de Menorca (càrrecs orgànics i institucionals, militants i simpatitzants) volen expressar el seu dolor per la mort del company i expresident del Consell de Menorca Tirso Pons. Els socialistes menorquins manifesten el seu condol i respecte a la família i amics de Pons, qui ha estat una peça clau per al socialisme i les formacions d'esquerra a Menorca.

Tota els qui formem part del PSOE recordarem al nostre estimat company de partit, un referent fonamental en la defensa de la democràcia i dels valors d'esquerra tant en dictadura, com durant la transició i en les primeres legislatures des de la recuperació democràtica, a nivell menorquí i també balear.

Amb la mort de Pons la família socialista de Menorca i de totes les Illes Balears, així com la societat menorquina en general, perd també una de les persones que més va treballar pel reconeixement dels valors identitaris i d'autogovern de Balears i de Menorca. Uns valors que gràcies a la seva feina i a la dels seus col·laboradors i successors (tant a les institucions com al partit) es van poder consolidar. En aquest aspecte tots els militants i simpatitzants del PSOE de Menorca recordarem sempre les reflexions i comentaris de Pons, des d'una plena consciència de justícia social i respecte per el territori, sobre la realitat social i política que ens envolta.

Biografia
Tirso Pons Pons (Es Mercadal, 1939) va ser promotor de l'Assemblea Democràtica de Menorca i fundador del Moviment socialista Balear i del Moviment Socialista de Menorca.

L'any 1979 Pons, peça clau en la definició de les esquerres de Menorca, va ser escollit Senador en una candidatura unitària de les forces d'esquerra de l'illa. Va exercir aquesta responsabilitat durant quatre anys.

Posteriorment Tirso Pons fou president del Consell Insular de Menorca per el PSOE Menorca des de l'any 1983 fins el 1991; temps durant el qual també va esser diputat del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears (en aquell moment els consellers insulars també eren diputats)

Després d'aquesta primera etapa a la Cambra legislativa autonòmica Pons va tornar a esser diputat al Parlament durant la legislatura 1999-2003.

Des de la creació del PSOE de Menorca Tirso Pons ha estat sempre membre destacat del Comitè Insular del partit i ha ocupat d'altres càrrecs orgànics de responsabilitat tant al Menorca com al PSIB-PSOE