TW
0

Com a president del Consell Insular de Menorca i en nom de tota la Corporació vull expressar públicament el condol per la pèrdua del menorquí Tirso Pons Pons, senador per l'Illa des de 1979 fins l'any 1983 quan va accedir a la presidència d'aquesta institució fins 1987 quan va tornar a ser escollit en aquest càrrec durant quatre anys més.

Com a parlamentari autonòmic Tirso Pons també va desenvolupar una tasca a favor de la ciutadania durant tres legislatures des de 1983 fins l'any 2003.

Gràcies al seu treball i esforç així com al de moltres altres persones durant aquells anys de transició, Menorca va poder pilotar el traspàs des de l'època preautonómica (1979-1983) fins al primer Consell Insular de Menorca definit i configurat com a institució de la Comunitat Autonòma per l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, com a administració encarregada del govern i gestió d'aquesta Illa, circumstància que també es va produir a la resta de l'Arxipèlag.

Nascut a Es Mercadal l'any 1939, Tirso Pons va excercir diferents càrrecs públics amb el compromís ferm de treballar per millorar les condicions de vida dels ciutadans i especialment per regularitzar la vida política de Menorca i de la resta de les Illes Balears gràcies a l'assumpció progressiva de competències cap al Consell Insular de Menorca.

En definitiva, la seva feina i dedicació juntament amb les de la resta de representants polítics, van ajudar a fer possible que a Menorca es possessin les bases de la consolidació política que avui gaudim.

Santiago Tadeo
President del Consell Insular de Menorca


Maó, 7 d'abril de 2013