TW
0

autofitxa
Vaig néixer l'any 1980 i sóc natural des Castell. Vaig llicenciar-me en Belles Arts a la Universitat de Sant Jordi de Barcelona. Després vaig fer un any d'il·lustració a l'escola La Llotja, però per motius de feina no vaig poder continuar. Vaig partir a Palma a fer de professora a un institut amb Batxillerat Artístic. També he fet classes als instituts Joan Ramis i Ramis i Pasqual Calbó i Caldés de Maó. Avui començo a impartir un curs d'iniciació a la il·lustració i al còmic organitzat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Maó que es durà a terme a la Casa de Ses Aigües, situada a l'Avinguda Josep Maria Quadrado.

Quina ha estat la resposta al curs que es comença a impartir avui?
La veritat és que, de moment, no hi ha un gran nombre de joves apuntats. Les edats de les persones que s'han inscrit fins ara són molt variades. Jo espero que s'animi més gent!

Quines tècniques donarà a conèixer'
Prometo donar moltes tècniques i recursos, tant els més bàsics com els més específics. Els meu objectiu principal és donar als alumnes les pautes necessàries per millorar molt.

Ha fet classes a alguns instituts durant set anys. Li agrada la docència?
Sí, m'agrada molt. És cert que és una feina força vocacional, però a mi m'agrada ensenyar i donar recursos als estudiants perquè puguin obrir horitzons de possibilitats artístiques, tant acadèmiques com creatives.

Tot i així, no ha deixat de banda la creació...
No! Continuo treballant de forma activa tant en la pintura a l'oli com en el camp il·lustratiu. Acostumo a exposar els meus treballs a la galeria Artara de Maó i també he mostrat la meva feina a Eivissa, Mallorca i Barcelona. Disposo d'un taller, un espai cedit pel meu pare on puc treballar bé. Es pot dir que la meva obra es força acadèmica i es desenvolupa cap a l'abstracció o de forma oposada. Jo li dic deconstruccions o construccions.

I en l'àmbit il·lustratiu?
M'agrada el fet d'adaptar-me a un text, ja que sóc molt aficionada a la lectura. En aquest sentit, m'he especialitzat sobretot en el camp de la il·lustració infantil.

Precisament el proper mes de maig es publica el seu primer llibre....
Sí. Es tracta d'un conte escrit l'any 1999 i il·lustrat entre 2004 i 2005. Es titula "El caragol que va perdre la seva casa" i el publica l'editorial Moll de Mallorca.

No obstant això, no és la seva primera experiència en aquest sentit...
No. Ja al 2011 vaig publicar un conte com il·lustradora juntament amb l'escriptor Miguel Angel Maria titolat "Maria i el món". A més, el passat mes de desembre vaig publicar un llibret per pintar titolat "Pintem cors!", que es pot trobar a la botiga Argos de Maó.