Organització. Antoni Vidal, Joana Català i Joan J. Gomila van explicar el contingut de les jornades - Javier

TW
0

La Demarcació de Menorca del COAIB i Cordial Hoteles han organitzat les III Jornades d'Arquitectura i Urbanisme de la Mola, que en aquesta ocasió tractaran sobre la gestió arquitectònica del territori. Les jornades, que seran dirigides per l'arquitecte Antoni Vidal, es celebraran els pròxims dies 11 i 12 de maig.

La tercera edició de les Jornades d'Arquitectura i Urbanisme de la Mola es centra en la gestió arquitectònica del territori, per la qual cosa incidirà en dos dels grans debats que Menorca té plantejats avui dia, com són la revisió del Pla Territorial Insular i les actuacions en la carretera general (Me-1), segons va assenyalar l'arquitecte Antoni Vidal. Una altra característica de les jornades és el caràcter pluridisciplinar dels ponents, dels quals quatre són arquitectes, dos són economistes i altres dos, geògrafs.

El vocal de la Demarcació de Menorca del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears, Joan J. Gomila, va destacar la idea d'estendre l'arquitectura i l'urbanisme més enllà de l'àmbit professional, a més de subratllar l'aposta de col·laboració entre empreses privades per dur endavant aquest tipus d'iniciatives, com és el cas de Cordial Hotels. Gomila va recordar que el dissabte matí i capvespre tindran lloc les ponències, mentre que el diumenge matí es visitaran diferents indrets de la fortalesa. Les anteriors jornades realitzades a la Mola van dedicar-se al patrimoni (2011) i les energies i la sostenibilitat en edificis (2012).
català

Per la seva part, la directora de la Mola, Joana Català, va subratllar que la temàtica de les jornades era molt actual i més en el cas del lloc en el que s'ubiquen les instal·lacions militars. A més d'agrair la col·laboració del COAIB, Català va assegurar que la visita programada és diferent a les que es realitzen habitualment i estan lligades als processos de restauració que es duen a terme a la Mola. Les jornades estan obertes al públic en general i en tost dels dos dies també s'hi pot assistir només un d'ells.