TW
0

La reconeguda Sala Beckett de Barcelona estrena el 29 de maig "Dimecres", l'obra de la menorquina Aina Tur (1976). El text, publicat l'any 2009, serà dirigit per Daniela De Vecchi i produït per LAminimAL Teatre Sistèmic. En aquest sentit, una bona part de l'equip escènic s'ha traslladat a l'Illa per treballar la proposta juntament amb l'autora i conèixer de primera mà els escenaris on transcorre la història.

Amb motiu de l'estrena, aquesta setmana es prova al local de l'Associació de Veïns de Es Castell on avui, a partir de les 19.30 hores, es farà un assaig obert. Durant l'acte la directora i la seva autora parlaran del muntatge.

"Dimecres" és una història d'històries, un mosaic format per petits mosaics. "És la història d'una relació sargida a partir de 21 relacions diferents".

Els misteris de les relacions
De la mà del protagonista, un home que ronda els trenta anys, Tur ens submergeix en els misteris de les relacions: en com sorgeixen i s'alimenten les passions humanes més erràtiques. "Ell és el nexe entre totes Elles, les 21 dones que anirà trobant, imaginant, recordant i –sobretot– estimant. 21 dones que el faran bategar instal·lat en els confins que hi ha entre allò que vivim i allò que anhelem". Un menorquí que constantment escull i aposta, influenciat per la societat, la carrera professional, la vida en parella o el lloc que ha triat per viure. Els intèrprets són Anna Berenguer i Xesco Pintó.

"Dimecres", subratlla Tur, "és un dia de la setmana, un punt d'inflexió en la cronologia més subjectiva de la meva vida. Un dimecres, pensant que era dimarts, vaig descobrir un altre jo reflectit en els ulls de qui em mirava. Des de llavors, i com els protagonistes d'aquesta història, visc en dimecres. Visc permetent-me l'encís d'allò que no sé explicar".

El projecte -comenta- "ha sofert les batzegades de les polítiques culturals imposades per l'actual Govern. Ara, amb la complicitat de la Sala Beckett, esdevé possible després d'anys de gestació".

Tur ha fet d'ajudant de direcció d'Ester Nadal, Teresa Vilardell, Lluís Elías, Nola Rae, Josep Maria Miró, Juan Carlos Martel i Toni Casares. Ha dirigit "Nus" de Joan Casas i "Fly me to the moon", entre d'altres.

En l'actualitat treballa com a dramaturga a LAminimAL, escriu ressenyes literàries i codirigeix el projecte escènic Tanta Jove.

La programació de l'obra a la Beckett es perllongarà a Barcelona entre els dies 29 de maig i 16 de juny.