Maó. El carrer Nou i s’Arravaleta es van omplir de parades de llibres i roses durant el dia de Sant Jordi, amb una notable afluència de persones i escolars que van animar la jornada. - Javier

TW
0

"Millor que el passat dissabte" i "el temps acompanya i la gent s'ha animat " són els dos comentaris que més van pronunciar els llibreters consultats durant la jornada d'ahir, en que a Maó es celebrava la Diada de Sant Jordi.

Centenars de persones van aprofitar un matí primaveral per transitar pel carrer Nou i s'Arravaleta, els cèntrics carrers de la ciutat on estaven ubicats les parades de venda de llibres i de roses. Les previsions meteorològiques per ahir, que donaven ratxes de vent, havia aconsellat a l'Ajuntament suprimir les parades que el dissabte s'havien instal·lat al pla de la Parròquia i traslladar-les als dos carrers peatonals. Així i tot, una de les llibreries preferia l'amplitud del pla de la Parròquia a la sensació d'embotellament que comporta la massiva presència de persones als cèntrics carrers.

Els llibres infantils van liderar la demanda de publicacions, com els de Gerónimo Stilton, mentre que per als adults no va triomfar cap gènere ni autor en especial. Així i tot, és ver que Albert Espinosa, Javier Sierra, Ildefonso Falcones, Sarah Lark i Sue Townsend van tenir més èxit de vendes. Entre la producció menorquina, "Imágenes de Menorca en el tránsito del siglo XVIII al XIX", "Sa cuina des poble de Menorca" i "Trulls i tafones. La producció d'oli a Menorca" van ser els llibres més demandats.

L'ME, Consell insular, Biblioteca Pública, Teatre Principal, Col·lectiu Folklòric de Ciutadella, Hospital Illa del Rei i el Col·legi Antoni Juan, entre altres, també van afegir-se a la Festa del Llibre.