TW
0

Autofitxa
Em dic Andrés Robles. Tenc 41 anys i tot i haver nascut a França porto tota la vida vivint a Menorca. Sóc funcionari. Visc amb na Gemma. Tenc dos fills, en Pau i na Clàudia. La meva gran afició és la música, sobretot perquè tenc un duet amb la meva parella. També m'encanta estar amb els meus fills, fer una mica d'esport com anar en bicicleta i, a l'estiu, la barca i la mar.

Em dic Joan Serra, tenc 26 anys. Sóc des Castell tot i que ara visc a Maó. Sóc cap de vendes. Estic casat i no tenc fills. La música és la gran afició i també la informàtica i els animals. Amb n'Andrés hem creat un duet nou, "Feed Back", que neix amb la voluntat de passar-ho bé i fer gaudir el públic.


Ambdós tenen una nodrida i densa trajectòria en el món de la música. Feu-nos una pinzellada.
Andrés: Des del primer grup que va ser Al Margen he participat en diferents duets i grups de revetlla. També he col·laborat amb la Banda des Migjorn Gran en els espectacles que ofereixen i he cantat en els Festivals d'Alaior. Actualment estic amb Elements i Remembers. Amb la meva parella Gemma tenc un duet on fem tributs a duets famosos. I ara iniciem un nou camí amb en Joan, tot i la diferència d'edat.
Joan: La meva trajectòria és més curta que la de n'Andrés. Vaig començar en el món de les revetlles. Actualment, el tema de les revetlles està bastant aturat. Amb n'Andrés compartim gustos i en tenir més temps musical lliure hem fet un pas endavant.

Inicien un projecte nou i novedós. Com i amb quina finalitat neix aquest grup?
J: El projecte neix arran d'una amistat i d'uns gustos musicals similars. Abordem temes musicals referents i que els portem al nostre terreny, els donem una versió pròpia. Jo faig cors i guitarra i n'Andrés posa veu i també harmònica i percussió.
A: L'objectiu principal és passar-ho bé i xalar i és d'aquesta manera que farem gaudir el public. Darrere de tot sempre hi ha un negoci i jo a vegades he notat a faltar fer música per gust. Aquesta és la nostra idea. Vam fer una primera tria d'unes noranta cançons i hem anat elegint per a les diferents actuacions.

Quan va ser la primera actuació?
J. Va ser el mes de febrer al Rock and Beer i vam quedar molt sorpresos de la resposta. La gent s'atura i canta els temes. Quan veus aquesta reacció, que la gent s'ho passa bé, et relaxa moltíssim i et dóna bones sensacions. Dia 3 tornem a anar al Rock and Beer i tenim altres actuacions previstes.

Quin tipus de música ofereixen?
A: Fem versions de Nacha Pop, Los Secretos, Loquillo, Sopa de Cabra, Bryan Adams, Oasis, U2. Tot són grups arxiconeguts. Diria que toquem tots els pals, tot música espanyola i internacional.
J: És aquella música que duus al cd del cotxe. Aquell disc variat que sempre estaries escoltant i que sempre duries damunt. Ens desmarquem dels grups de fusions i de jazz. No fem un producte que rompi esquemes però ens hem adonat que era una secció que no està ocupada. No hi ha cap grup que faci les cançons que solen agradar de la ràdio. És música per escoltar, recordar i cantar. És un concepte una mica diferent perquè amb nosaltres venen a cantar i fins ara els grups que hi havia eren creats per ballar o per escoltar, un o altre. També és cert que arribem a totes les edats. Per exemple, ens va sobtar que al fill d'Andrés li encanti "Camins" de Sopa de Cabra, que també agrada al meu pare.

Així arriben a tots els públics?
J: Sí. Això és el té d'interessant, que existeixi aquesta amplitud de gustos. I això ens duu a ratificar un dels nostres objectius, deixar de ser els protagonistes perquè ho sigui la cançó.