Torxes. Simbolitzen també la llum que, segons la llegenda, els monjos van veure al cim de la muntanya - Javier

TW
0

Una llarga filera de més de 150 torxes va sortir ahir, a les 9 del vespre de la parròquia de Sant Martí, per pujar fins el Santuari de la Mare de Déu del Toro, com a primer acte de la seva festa. Al voltant de 250 persones més esperaven a l'església per a participar en la vetlla de pregaria que anticipa la festivitat de la patrona de Menorca, que es celebra el proper dimecres.

La participació de la pujada de torxes va superar la de l'any passat, en què s'organitzà per primera vegada. Gent de comunitats de tots els pobles de l'Illa es van sumar a aquest acte. L'any passat, els participants portaven espelmes i enguany han estat torxes, que suporten millor l'oratge suau que ahir van acompanyar la desfilada.

La pujada Al Toro ha despertat molt d'interès. Ha estat un bon inici dels actes dedicats a la patrona. El rector Joan Tutzó comentava ahir que molta gent es va inscriure prèviament. "Durant tot el dia semblava el telèfon de la Bona Esperança", comentava. El recorregut fins al Santuari va ser una festa en una activitat que permet compartir la fe per part de catòlics de diferents comunitats de l'Illa.

El bisbe de Menorca, Salvador Giménez, va participar a la vetlla al Santuari i demà presidirà la benedicció dels termes, a les 11 del matí i la missa dedicada a la Mare de Déu.

La festa de la Patrona de Menorca es viurà el proper dimecres, dia 8, amb una celebració a les 20 hores al Santuari.