Barber. Es manifesta com una enamorada dels fados - Ramón Collado

TW
0

Havia fet una sèrie de concerts a l'Illa quan encara no comptava amb el contenidor físic de les cançons. Ara, disc en mà, Rita Barber (Alaior, 1973) arriba a Menorca amb el projecte "De mar amar". La gira que la va fer debutar fa uns mesos a la coneguda sala madrilenya Galileo Galilei es presenta dia 18 a l'escenari de l'Orfeó Maonès.

La cantant i actriu ha creat un pont musical entre cultures. Una proposta on uneix dues passions, el fado portuguès i la cançó menorquina.

La seva trajectòria com a intèrpret ha anat lligada a la música, una vessant que sempre ha volgut mantenir viva. El seu repertori ha anat agafant color a poc a poc.

Sons entre la música popular menorquina i els fados, dels quals es manifesta una enamorada. Un projecte amb el qual ha fet realitat un dels seus somnis.
diàleg entre músiques

El treball és un diàleg entre les músiques que neixen a la Mediterrània i les plorades a la ribera de l'Atlàntic. Un pont entre mars on també hi ha cabuda per a composicions originals.

Per a Rita Barber l'ànima menorquina té mot de fado. "És un crit de l'ànima que considero que tenim tots els illencs", digué llavors en una entrevista concedida al "Culturàlia".

La cantant ja ha actuat a altres locals de Madrid, Segovia i Mallorca. El compromís amb la seva illa d'origen promet ser d'allò més especial.