TW
0

El Cor Illa de Menorca puja aquest dissabte a l'escenari per presentar un nou projecte. La Gala Verdi pretén retre homenatge al compositor italià en el bicentenari del seu naixement. El repertori inclou una atractiva selecció de cors i àries d'algunes de les seves òperes més representatives. I és que, aquesta tria vol ser una mostra significativa de la producció operística de Verdi. El concert tindrà lloc aquest dissabte a les 21 hores al Teatre Principal de Maó. Les localitats ja es poden adquirir per uns preus que oscil·len entre els 10 i els 20 euros. En aquest espectacle musical un centenar d'artistes faran les delícies damunt l'escenari aconseguint apropar i revifar l'esperit operístic i la qualitat musical que ha deixat en herència el compositor.

Així, el públic podrà escoltar fragments de les obres Nabucco i Macbeth, dos dels primers grans èxits que van marcar el seu futur. També s'interpretaran passatges de les tres òperes que corresponen a la trilogia popular formada per Rigoletto, Il Trovatore i La Traviata, i unes altres dues, representatives i emblemàtiques, com Un ballo in maschera i Aida. Finalment, el concert inclou dos moments solemnes del majestuós Rèquiem.

El president del Cor Illa de Menorca, Diego Dubón, ressalta que aquest concert és possible gràcies a la nodrida experiència que acumula el Cor amb els seus tretze anys d'existència. Durant aquest període, el grup ha aconseguit dues fites cabdals, per una banda la interpretació del Rèquiem de Verdi que, conjuntament amb la Coral Estel oferiren a l'església de Santa Maria de Maó el juliol de 2005 i, per altra banda, l'òpera Nabucco, representada al Teatre Principal de Maó l'any 2007.

El Cor comptarà amb les veus solistes de la soprano Maria Camps, el tenor José María Olives i els barítons Paulino María i Jaume Gelabert. A més, participarà la mezzosoprano Mali Corbacho que ja actuà en la representació de Nabucco.

El Cor Illa de Menorca, dirigit per Martina Garriga, està format per unes 55 veus. Els acompanyarà l'Orquestra Simfònica integrada per 35 músics, la majoria d'ells professors del Conservatori de Música. A més, en aquesta ocasió, hi participaran exalumnes i alumnes avantatjats, sota la direcció del mestre Antoni Pons Morlà. Aquest assegurava ahir que "els nostres avis i besavis van conèixer la música a través de Verdi". És, segons Pons Morlà, el compositor qui més clarament ha sabut explicar "els sentiments a través de les notes". I és que, segons el director, Rigoletto, per exemple, s'entén sense lletra. És aquest apropament a la societat menorquina fent l'òpera més popular que l'ha fet mereixedor d'un homenatge.

Per altra banda, la gerent del Teatre Principal, Virginia Victory, assenyala que el concert s'ha inclòs en la revista "European Opera Days".