Creadors. Una generació nascuda a Catalunya, València i Balears - Llenya prima

TW
0

Una aventura com a mirall de tota una generació de ments creatives. 14 + 1 Llenya Prima és això i molt més. L'excepcional trajectòria del músic Joan Castells i el seu grup Petit és la millor banda sonora per a un projecte que es presentarà com una col·lecció de la poesia i il·lustració emergent dels Països Catalans.

Tòfol Pons hi aporta la quota menorquina de la proposta. El pintor i il·lustrador que signa les seves creacions com a Quitolomalo es suma a un equip de joves talents. La idea és "reivindicar que l'actual panorama artístic català és ric, divers i amb molt de nivell, malgrat les complicades circumstàncies que ens han tocat viure". En aquest sentit, demanen recolzament a la Xarxa mitjançant la plataforma de micromecenatge Verkami.com.

Ara per ara, 14 + 1 Llenya Prima ha recaptat més de 1.000 euros del total de 2.900 que es necessiten per tirar endavant el projecte. La iniciativa es mostrarà en un pack únic de CD i llibre.

Petit i l'empresa de serveis de comunicació i gestió cultural Blowing Buffalo en són els responsables primers de la proposta. "Estem convençuts que l'art no s'ha de rendir contra l'adversitat sinó que ha de créixer cada vegada amb més força. Per aquest motiu, s'ha seleccionat una mostra representativa i brillant d'alguns dels creadors joves més destacats de Catalunya, València i Balears", senyalen en la seva declaració d'intencions.
28 autors
Els 14 poetes són: Maria Cabrera, Esteve Plantada, Mireia Calafell, Blanca Llum Vidal, Joan Duran, Estel Solé, Laia Noguera, Pau Gener, Anna Gual, Pau Sif, Mercè Climent, Pau Vadell, Anna Cortils i Jaume C. Pons Alorda. I els il·lustradors: Marta Altés, Albert Pinya, Maria Herreros, Lara Costafreda, Maria Diamantes, Mar Oliver, Joana Santamans, Sara H Peñalver, Marc Pallarès, Pau Bonet, Maria Alcaraz, Laura Castelló, Riki Blanco i Tòfol Pons.

L'equip té previst gravar tot el material musical i maquetar el continguts gràfics aquest estiu. 14 + 1 Llenya Prima es vol presentar al públic la propera tardor.