TW
0

Autofitxa
Em dic Avelino Moll, sóc nascut as Migjorn Gran però gairebé tota la meva vida l'he desenvolupada a Maó. El mes de juliol compleixo 78 anys. Estic casat amb na Juanita Vinent amb qui tenc dos fills i una filla, en José, na Dolores i en Damián i quatre néts que es diuen Carlota, Sergi, Laura i Rubén. Tota la vida he fet de cuiner, que és la meva gran passió. I ara sóc el president del Club de Jubilats del carrer Vasallo.

La seva faceta com a cuiner no ha passat desapercebuda. Expliqui'ns com va començar en aquest món tan saborós.
Sóc cuiner des que vaig fer el servei militar. Vaig estar d'assistent del capità de Marineria a l'Estació Naval. Després, vaig entrar al Port Mahón com a segon cuiner. Vaig fer feina també a l'hotel Carlos III des Castell fins que vaig inaugurar el restaurant El Parque de Sa Sínia des Muret. Només dir que vaig arribar a fer 90 celebracions en tan sols un any. També vaig inaugurar el Caballo Blanco des Migjorn. Després de treballar a Addaia vaig comprar Ca n'Avelino a la carretera des Castell, on hi vaig fer 21 anys.

Les paelles eren l'estrella del restaurant, veritat?
Els diumenges el migdia cuinava onze quilos d'arròs, unes 140 racions de paella. Teníem una gentada. Com que he recorregut molts llocs de l'Illa sóc bastant conegut a tota Menorca.

I les paelles què tenen que fan delirar a la gent?
No tenen cap secret. Les paelles surten iguals si el gènere és fresc, el caldo és natural i l'arròs està al seu punt.

I a casa qui cuina?
La meva dona. A mi em toca quan superem els deu comensals.

Des de quan està al front del Club de Jubilats?
Quan em vaig fer soci em van demanar si volia col·laborar i perquè no entrava a la junta. I hi vaig entrar. La meva dona era la vicepresidenta i va quedar de presidenta però després va cedir-me el seu càrrec perquè jo ja portava molts temes dins la junta. Vaig fer quatre anys i ara, el mes passat hi va haver eleccions de nou i vaig tornar a ser elegit.

Quants socis té el Club?
Actualment som 3.034 socis. Ha anat creixent. Me'n record que quan jo vaig començar a anar-hi érem uns 1.200 o 1.300. Ha anat incrementant perquè tant els serveis, les activitats com les instal·lacions han anat millorant.

I organitzeu també moltes berenetes i festes, veritat?
Sí, intentem no passar dels 300 perquè si no, no cabem a la sala (somriu). Dilluns vam tenir una bereneta i vam repartir 300 racions. Dimarts que ve fem la Festa de Dones. Només és per a les senyores i fan una excursió a Ciutadella. N'hi ha 180 d'apuntades.

Quines activitats heu inclòs com a novetat?
Aquesta any vam organitzar per primer cop un sopar de Fi d'Any i també vam fer porquejades. També tenim una coral amb 40 membres. Gràcies a l'ampliació del local fem tallers i moltes activitats. Tot duu molta feina i la junta està molt involucrada. Tot i el treball, quan veus que la gent respon i està contenta, et compensa. Curiosament la gent sol dir que va a Ca n'Avelino i jo els solc dir que això és el Club de Jubilats!