Taller. Els participants, gairebé tot dones, s’ho van passar d’allò més bé posant i llevant detalls i objectes fins aconseguir el barret perfecte - Gemma Andreu

TW
0

La senzillesa, la sobrietat i el classicisme van passar ahir a la història per deixar pas a la creativitat, la singularitat, la imaginació i l'elegància. Els barrets es van convertir ahir en tema de conversa d'una dotzena de dones i un senyor, qui decidiren participar al Principal de Guàrdia en el taller que va impartir Llorenç Pons dissenyador menorquí d'indumentària, capells i lligadures, i membre de la Asociación de Sombrereros de Madrid.

L'activitat, que s'emmarca en la programació de Maó+Flors, va ser tot un èxit. Els capells que portaren reposaven immòbils damunt la taula amb senzillesa. Després de la xerrada de Pons i l'enorme ventall de materials que va exhibir, els assistents van fer volar la imaginació creant barrets ben originals. Llorenç Pons indica que l'objectiu de la trobada és fer reviure aquesta tradició que, de mica en mica, ha anat perdent força i es troba gairebé en desús. "Hem d'intentar que la gent s'ho passi bé" i perdi la por a sortir amb el cap englanat. Llorenç Pons, amb una manya inusual i una tècnica espectacular, va demostrar que qualsevol material, "tunejat" pot ser un candidat perfecte per decorar capells. Una branca d'ullastre, unes fulles de nespler o unes flors seques en són algun exemple.

Demà dijous es celebrarà un altre taller de barrets. A més, aquestes belleses es passejaran dissabte a partir de les 12 hores pels carrers de Maó, amb motiu de Maó+Flors.