TW
0

autofitxa
Em dic Cristina i sóc de Ciutadella. La música és la meva vida. Sóc soprano, directora i compositora. M'agrada molt la mar, la cuina, la naturalesa. Entre altres projectes, sóc la directora de l'escolania de puericantors de la Catedral de Menorca. I ara, juntament amb el mestre de música i organista Tomé Olives impulsem un projecte molt divertit i molt engrescador que ens fa molta il·lusió. És la creació de l'escolania del Toro.

Com i per què neix aquest projecte de posar en marxa una escolania al Toro?
El projecte neix perquè els al·lots que estudien música acaben classes el mes de maig i durant quatre mesos no fan música. Aquest projecte pretén incentivar o, millor dit, donar continuïtat als estudis de manera molt divertida. Tenim la muntanya del Toro i vam pensar que si a Mallorca tenen l'escolania de Lluc, a Catalunya hi ha la de Montserrat i la de Covadonga a Astúries, perquè no n'hi podia haver una a Menorca?

Però neix inicialment a l'estiu, veritat?
Neix com a activitat d'estiu. Als nens els fa molta il·lusió això d'anar al Toro a aprendre música i alhora divertir-se. També coneixeran nens d'altres pobles. És un projecte molt "mono".

Com han organitzat aquest projecte?
Serà molt divertit perquè un autobús sortirà de Ciutadella i un altre de Maó a les 8.30 hores per anar recollint els nens i portar-los fins el Toro. Les activitats es desenvoluparan de les 9 a les 13 hores. I es faran activitats molt variades i molt diverses. S'aniran combinant. Per exemple, a primera hora faran un despertar vocal tots junts. Després, per grups segons la veu de cada cantaire, es faran activitats ja sigui aprenentatge de cant, llenguatge musical, assajos comuns, tallers de creació d'instruments, de percussió, gospel i activitats a l'aire lliure. Totes aquestes opcions acabaran amb un concert de cloenda d'aquesta escolania.

Tot i néixer com a activitat d'estiu, hi ha intenció de donar-li continuïtat?
De moment neix com a activitat d'estiu. No ens ho hem plantejat però si funciona, per què no? No ho descartem tot i no ser la intenció inicial d'aquesta escolania del Toro.

I hi ha ja interessats en el projecte?
Sí, la veritat és que sí. El projecte ha agradat molt. L'escolania de la Catedral ja ha tingut vivències d'aquests tipus a altres llocs i això els encanta. N'hi ha que ja han informat que hi estan interessats. I no només de l'escolania de la Catedral sinó també d'altres punts de l'Illa com Maó i es Mercadal, per exemple. És un projecte molt constructiu i carregat de diversió.

S'ha fixat un límit d'inscripcions?
Sí, l'hem fixat en 60 nens com a màxim. Jo crec que hi arribarem. És aprendre música d'una manera molt diferent.

I respecte les edats?
No ho hem cenyit a cap franja d'edat. Ja veurem què passa. És el primer cop que ho organitzem, és molt nou i volem veure qui s'hi interessa, sense fixar cap edat.

Els interessats en participar què han de fer?
Hem posat a disposició un mail (escolaniadeltoro@gmail.com) per qualsevol dubte o consulta. La data límit per inscriure's és dia 15 de juny perquè l'activitat començarà el mes de juliol. El preu són 150 euros el mes. He de dir que hem rebut molt recolzament per part de la Diòcesis, del Bisbat, que s'ha bolcat en aquest projecte.