TW
0

Illanvers no celebrarà la seva desena edició, o com a mínim, no com ho ha fet en els darrers nou anys. Membres de l'organització van difondre ahir a través de les xarxes socials que la manca de suport econòmic del Consell provocarà que Illanvers no es pugui organitzar com a les nou edicions anteriors. Es considera que arriba al final d'un trajecte, perquè, segons aquestes fonts, la consellera de Cultura, Maruja Baíllo, "ha decidit no destinar un cèntim més al recital".

El recital Illanvers, que ha tingut com escenaris principals el Castell de Sant Antoni de Fornells i Es Bastió des Governador de Ciutadella, s'ha consolidat com un acte cultural de l'estiu i ha estat també una forma de promocionar la riquesa literària de poetes consolidats menorquins i de nous creadors. El recitat sempre ha comptat amb l'aportació musical, sovint de Guiem Soldevila, i de pintura i fotografia, enriquint la cita poètica.

Els organitzadors intentaran muntar un recital, tot i que asseguren que la manca de pressupost no permetrà editar el llibret amb els poemes, amb el que s'acabarà la col·lecció i també la possibilitat de tornar a llegir la poesia recitada.

Illanvers és un acte promogut pel departament de Cultura i fins ara havia comptat amb el suport de tots els consellers que han dirigit aquesta àrea. Als comentaris de les xarxes socials es responsabilitza al PP de decidir no continuar donant suport a Illanvers, com una acció més en contra de la llengua catalana. Creuen que no es valora la riquesa literària de l'Illa i la tasca de promoció dels nous escriptors.

Poetes com Sergi Cleofé i Pere Gomila han estat promotors del recital, que ha presentat als principals poetes menorquins i algun de fora de l'Illa, a més de joves escriptors.