Homenatge. El Consell va distingir la figura de Josep Miquel Vidal Hernández en un acte senzill, en què Vidal Bendito va reivindicar la seva figura. La germana del difunt va recollir el premi i tot seguit es va oferir un petit concert - Javier

TW
0

"Mai no va pensar en l'interès personal, diners ni honors, no buscava l'aplaudiment". Tomás Vidal Bendito definia ahir així Josep Miquel Vidal Hernández, distingit de forma pòstuma amb la Taula d'Or Premi Maria Lluïsa Serra 2013 que concedeix el Consell a aquelles persones que han destacat en la preservació del patrimoni i la cultura.
Per a Vidal Bendito el premi arriba tard perquè Hernández no ho ha pogut veure. Tot i així va considerar que amb aquesta distinció "no es paga el deute que els menorquins tenim amb ell". I és que per a Vidal Bendito la transcendència de la figura de Vidal és molta, "la seva contribució a la ciència de Menorca no té parangó".

Vidal Bendito, amic personal de l'ex coordinador científic de l'Institut Menorquí d'Estudis i artífex de l'Enciclopèdia de Menorca, va descriure la trajectòria de Vidal, en un acte senzill introduït per la consellera Maruja Baíllo i tancat amb un concert a càrrec d'alumnes del Conservatori. Al mig, la germana de Vidal, Maria Joana, va rebre la Taula d'Or.

Vidal Bendito va ser molt reivindicatiu envers la importància que s'ha de donar a Vidal Hernández, un home que va renunciar a major glòria fora de l'Illa per abocar tot el seu coneixement i capacitat de feina a i per a Menorca, "un fet que llavors ens va sorprendre". Hi va ajudar "la seva negativa rotunda a pujar a un avió", aïllament físic que es va relativitzar quan van millorar les connexions per mar.

La tasca de Vidal va ser enorme, com a editor, científic i organitzador d'events entre altres. Tot i així Vidal és Enciclopèdia de Menorca i Enciclopèdia de Menorca és Vidal. Però això el seu amic va exigir que el millor reconeixement per al difunt sigui que es garanteixi la continuïtat d'aquest projecte, "és patètic que ara estigui en perill per unes petites deutes". "No es pot deixar inacabat per deixadesa o manca de recursos". Així de clar.

L'acte va servir per inaugurar les X Jornades de Patrimoni Històric de Menorca, que es perllongaran fins diumenge, i que han estat organitzades pel mateix Consell.