TW
0

Pinyeta Pinyol seguirà però ahir es va esmitjar. Miquel Camps, la meitat del grup original que sempre ha format amb Nito Martí, va oferir la seva darrera actuació a l'escola infantil Es Busquerets de Maó, allà mateix on fa 32 anys van muntar el primer taller d'animació infantil.

Miquel Camps va decidir l'any passat que havia de fer el camí de la retirada musical. "El motiu és una combinació de coses -explica- perquè no mos dedicam només a cantar i aquesta activitat reclama una dedicació i l'any passat ja em va costar. S'hi ha de posar tot l'entusiasme o no funciona, perquè el públic infantil és molt exigent".

El grup continuarà. Al costat de Nito Martí seguirà el seu germà Víctor i s'hi sumarà el seu fill, Ernest i un amic d'aquest. La transformació es va escenificar ahir as Busquerets. Primer van actuar els tres membres del grup, després s'hi van sumar els dos joves i finalment Miquel Camps es va retirar.

Pinyeta Pinyol és el grup d'animació infantil que ha marcat una època sobretot a la part de Llevant de Menorca. L'any 2010 van ser els pregoners de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, com un reconeixement a més de trenta anys d'activitat sense interrupció. Sempre han cantat en català i algunes de les seves cançons s'han fet molt populars. Els dos membres de Pinyeta Pinyol es van conèixer a l'escola de ball de Camí d'en Barrotes. Era l'època en què es va donar una empenta a la cultura popular, els temps de Traginada i els Quaderns de folklore. Les seves composicions són especialment sensibles amb la cultura menorquina, l'ecologia i l'estimació a les tradicions menorquines.

Pinyeta Pinyol té un únic disc enregistrat i un altre en projecte, que tot i la baixa de Miquel Camps no és una idea impossible.