Festa. Els cavalls oferiren els primers bots, els petits pogueren fer les primeres capadetes i l’ambient de ses Arenetes es convertí en un gran pròleg de les festes de Sant Joan - Paco Sturla

TW
0

Feia uns dies que el sol es feia l'esquiu. No guaitava massa per aquesta roqueta perduda enmig del Mediterrani, però ahir aparegué de nou al cel per acompanyar i escalfar un dels replecs més nombrosos que es viuen al terme municipal de Ciutadella abans de les festes de Sant Joan, el de ses Arenetes.

Centenars de persones arribaren fins a la finca per viure de ple l'ambient de festa. Petits, grans, pagesos, amants dels cavalls o simplement curiosos s'animaren a presenciar els bots dels cavalls i a escoltar la tonada del tambor i el fabiol. La trobada servia també per a preparar els cavalls per a l'ambient que es trobaran d'aquí tres setmanes a la ciutat, plena de gent i de soroll. No faltaren, així, qui amb poals o altres estris feien renou a prop dels cavalls per a començar-los a fer entendre que la calma habitual es transformarà en bulla durant dos dies.

El replec comptà també amb balls folklòrics i una bona beguda. La festa, de fet, s'allargà unes quantes hores, i durant tot el temps les proximitats de la tanca on els cavalls i cavallers feien les seves pràctiques estaven plenes de gent. Els més petits podien tocar els cavalls, o fer-se fotos al costat d'aquestes bèsties immenses. Es veieren les primeres capadetes, els primers grans bots i també es provaren els primers gins amb llimonada. A l'ambient es respirava ja olor de Sant Joan, gust a Sant Joan i, sobretot, ganes de Sant Joan.