Ciutadella. La Catedral acollí la celebració de l’Eucaristia, i després la processó va recórrer els carrers antics de la ciutat - Paco Sturla

TW
0

L'Església de Menorca ha celebrat aquest cap de setmana la festivitat del Corpus Christi. Enguany, l'eucaristia i la processó que exterioritza aquesta festa es complementà amb una iniciativa del Papa Francesc, que reuní a totes les diòcesis del món en la pregària en una cita que s'ha qualificat d'històrica.

Ahir, a les cinc del capvespre, començà a la Basílica de Sant Pere, a Roma, un acte d'oració que fou seguit per totes les comunitats diocesanes d'arreu del món. A la Catedral de Menorca, a la mateixa hora, els fidels estaven convocats per unir-se a través de la pregària a la resta de catòlics del món. El gest era una forma de fer visible la comunió de l'Església com a poble de Déu i l'adoració al Crist Sagramentat. La iniciativa parteix d'un dels objectius d'aquest Any de la Fe, "intensificar la celebració de la fe en la litúrgia, i de manera particular en l'Eucaristia, que és el cim al qual tendeix l'acció de la Església i també la font d'on brolla tota la seva força". A més d'aquest acte extraordinari, l'Església també repetí la litúrgia que any rere any mostra la festa del Corpus. Així, ahir els carrers de Ciutadella visqueren la processó encapçalada pels fillets i fillets que enguany han rebut la primera comunió, i en la que també participaren la Banda de Música de Ciutadella, la Capella Davídica i un grup de cristians vestits de justs.

A Maó els carrers es van fer ahir Església. I és que la Diòcesi va fer visible el culte a l'Eeucaristia amb la finalitat de proclamar i augmentar la fe dels fidels en la presència real de Jesús en el Santíssim Sagrament. La parròquia de Sant Francesc va acollir a les 19.30 hores la missa arxiprestal. El sacerdot de la parròquia de Sant Francesc, Llorenç Sales, indicà que la festa del Corpus Christi és una prolongació cap el món de l'eucaristia i encoratjà els fidels a dur una vida eucarística. "Hem de ser pa, ens hem de repartir i compartir amb els més pobres perquè avui celebrem el misteri de la fe i de l'amor". A més, assenyalà que aquest Any de la Fe l'homilia es centra en tres idees cabdals.

"L'Eucaristia s'ha d'entendre com un Misteri que s'ha de creure, celebrar i viure".
Després de l'eucaristia, els feligresos van sortir en processó des de la parròquia de Sant Francesc de Maó fins la Plaça Constitució pel carrer Isabel II amb uns cants eucarístics. Encapçalava la peregrinació la custòdia eucarística. En coincidir amb la diada de Caritas, els fidels van portar un ciri dins un got reciclat que deia: "Caritat és llum per als qui viuen a les fosques".