TW
0

Autofitxa

Em dic Marga Sintes i som de Sant Lluís. Regent una sabateria, ubicada al costat del Molí de Dalt, just a l'entrada del poble. Des de fa anys estic associada al col·lectiu professional de comerços de la localitat. Des de fa unes setmanes som la nova presidenta de l' Associació de Comerciants de Sant Lluís, una entitat que engloba uns seixanta comerços del poble, la majoria d'ells radicats al nucli urbà de Sant Lluís.

Per què s'ha presentat per ocupar la presidència de l'Associació de Comerciants de Sant Lluís?
L'anterior presidenta Maica Vila havia posat el seu càrrec a disposició de la junta directiva. Les companyes de l'associació me van animar a presentar-me, perquè deien que jo hi pos molta il·lusió en fer les coses. Vaig acceptar amb la condició de tenir sempre el suport de tothom.

Qui són els restants membres de la junta directiva?
Biel Pons és el vicepresident, Mónica Moreno és la secretària i els vocals són Mari Paz Izquierdo, Elena Amador, Carmen Pons, Josep Gornés i Marga Pons. Tots ells formaven part de l'anterior junta, només na Marga s'ha incorporat.

Quins són els principals objectius que s'han marcat?
Pretenem impulsar els comerços del poble i l'organització de mercats al llarg de l'any. Ja celebram la fira d'estocs al febrer, la fira de primavera el dia primer de maig i el mercat de Nadal. Havíem xerrat d'organitzar un mercat d'estiu, que en tot cas es faria a final del mes de juny, però sembla que finalment no es farà.

Per cert, la celebració de la fira de primavera ha estat un èxit total. No és ver?
L'any passat vam celebrar la fira de primavera per primera vegada, al pla de sa Creu. Hi va haver moviment, però va ser més bé una edició reduïda. Enguany s'ha canviat d'escenari i s'ha celebrat a la plaça Nova, amb una barra de bar i diverses actuacions. Hem fet molta feina per organitzar-lo, estem molt contents del resultat, però volem millorar-lo.

La participació dels comerços no es va limitar als del poble.
També es va comptar amb la participació de establiments comercial de Maó i Alaior.

I les relacions amb l'Ajuntament?
Estem satisfets amb l'Ajuntament. Per a celebrar la fira de primavera ens va donar la possibilitat de tancar la zona al tràfic. També ens va ajudar en l'elaboració dels cartells de propaganda. A més, el batle ens va donar l'enhorabona per com havia anat tot.

Tenen pensat realitzar qualque activitat més?
Volem organitzar rifes per als nostres clients al llarg de l'any, no només durant les diferents fires que pensam celebrar. Aquest estiu comprar als comerços associats tindrà un premi. Cada 15 dies es faran cinc rifes, en les que hi podran participar els nostres clients, depositant dins una urna una papereta amb el seu nom i el nombre del telèfon. Els guanyadors de les rifes rebran productes diferents.

També han posat motius ornamentals a les seves botigues.
Sí, hem cregut interessant crear un ambient agradable i adornar els nostres comerços amb roselles fetes de cartolina i tests amb ramells.