Reunió. Els voluntaris que ahir assistiren a la trobada a l’Ajuntament la majoria repetiran - Paco Sturla

TW
0

Els Jocs des Pla de l'any passat van ser un èxit, ni un ferit, però no hi ha que baixar la guàrdia ni relaxar-se. Aquest és el missatge que va voler transmetre el batle de Ciutadella, José María de Sintas, a la reunió amb els voluntaris de la festa, a qui agraí la labor que van fer l'any passat. La convocatòria posà en evidència que tot i la crida als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, es manté el nombre de voluntaris. És a dir, enguany pràcticament no hi ha noves incorporacions.

És per açò que el batle insistí en la necessitat de la implicació de tot el poble en benefici de la informació, el seny, la seguretat i l'obrir pas en els Jocs des Pla. "Deman la implicació de tots els ciutadellencs i ciutadellenques, de tots els que s'estimen la festa i que es sumin a la labor d'informació dels voluntaris". També l'inspector en cap de la Policia Local, Ignasi Camps, destacà la necessitat de comptar amb més voluntaris per garantir, amb informació, la seguretat en la festa. "És molt important el boca a boca i que més gent s'animi a participar com a voluntari", va dir.

El batle incidí que qualsevol persona major d'edat, home o dona, pot fer-se voluntari. Ignasi Camps informà que a l'OAC, a la web de l'Ajuntament i de la Policia Local existeixen els fulls per inscriure's al grup de voluntariat. "És important apuntar-se perquè així les persones que facin de voluntaris estaran cobertes per l'assegurança civil que contracta l'Ajuntament per donar cobertura sanitària en cas de qualsevol incidència. Açò farà que jo com a batle i des de l'Ajuntament estem més tranquils", recalcà. "És important tenir consciència de que tots som necessaris i responsables en la festa i que ens hem d'implicar", incidí la regidora Francisca Marquès.

Els 40 voluntaris que van participar l'any passat oferint informació i ajudant a obrir pas als Jocs des Pla repetiran enguany. Ahir la reunió serví per posar damunt la taula les millores necessàries de cara enguany i augmentar la coordinació d'efectius. S'acordà que els voluntaris únicament s'identificaran amb el mateix braçalet de l'any passat. A la reunió també participà la Junta de Caixers, encapçalada pel caixer senyor substitut, Simón de Olivar, qui oferí tota la col·laboració. Tots destacaren que a més de la labor dels voluntaris, la bona predisposició del públic va ser clau en l'èxit dels Jocs des Pla del 2012, com també que els actes al Pla de Sant Joan comencessin de dia. El caixer noble es va comprometre a intentar complir els horaris perquè les proves d'enguany tornin a començar de dia. L'Ajuntament i el caixer noble agraïren la implicació dels voluntaris i l'estima que amb la seva labor demostren per la festa.