pare i fill. Els dos Paus coincidiran el matí de Sant Joan a la qualcada. En Pau fill s’haurà estrenat als 8 anys com a cavaller, perpetuant la tradició familiar dels seus avantpassats. Qualcarà en "Blat", un cavall dòcil i veterà en la festa. En Pau pare li ha mostrat a qualcar i l’ha predicat sobre com comportar-se

TW
0

És un jovenet molt responsable i tranquil de 8 anys i ha decidit amb els seus pares que enguany s'estrenarà com a cavaller de Sant Joan. Serà el primer any a la qualcada de Pau Bosch Marquès, nascut a Ciutadella el 24 de desembre de 2004, i fill del caixer pagès de Lloc Nou, Pau Bosch Moll.

"Va començar a posar-se damunt el cavall quan tenia 4 anys, des de petit és una cosa que sempre li ha estirat. Va ser el passat mes d'octubre quan va començar a qualcar més de valent, anant cada setmana a casa uns amics que tenen egües i on ha après a manejar-se amb equil·libri i postura", comenta son pare. Al lloc, el caixer pagès li ha mostrat a menar el cavall amb una mà i la doma menorquina. L'altra factor a favor per poder sortir ha estat trobar en "Blat", un cavall Menorca veterà a la festa, molt tranquil i dòcil, amb el qual el jovenet s'ha defensat molt bé a trobades i voltes amb altres cavalls vesins i de la família.

El jove cavaller sortirà el matí de Sant Joan. Per son pare serà especial quan el vagin a cercar i el vegi incorporar-se a la qualcada. En Pau s'al·lot just anirà darrera de son pare a la comitiva: darrera el caixer pagès de Son Planes i en Llorenç de Torralbet, que amb 7 anys serà el genet més jove d'enguany. "El tindré tot el temps a la vista, però els meus germans i amics el vigilaran a peu perquè tot vagi bé", explica el caixer pagès.

El jove cavaller està ben ensenyat, sap que ha de fer el que facin els caixer pagesos i sap quan ha de saludar. Diu que només sortir a la qualcada és la major il·lusió que té i que tots els moments del matí de Sant Joan seran especials. Ens ho explica mentre qualca en "Blat" per les tanques de Lloc Nou, sense l'ajuda de son pare, que el deixa fer perquè agafi confiança. "El veig segur, com també el cavall, açò me dóna tranquil·litat", diu el caixer pagès.

Els companys de tercer curs del Col·legi Mare de Déu del Toro saben que enguany veuran en Pau a la qualcada i tots estan molt contents, especialment la mestra, Rosa Cortès. Segur que seran els primers en demanar-li una capadeta. Sort i ventura, Pau!