Presentació. La parròquia es va omplir per veure la projecció - Gemma Andreu

TW
0

Ahir al fosquet tingué lloc a l'església parroquial de Ferreries, a la qual cantà la seva primera missa el venerable Joan Huguet Cardona, el documental " Joan Huguet testimoni d'amor", del qual és guionista Llorenç Sales, i la part d'imatges i muntatge correspon a Enric Taltavul.

La presentació de dit documental, fou un acte de pregària, on el cant de diferents salms donaren pas a la projecció del documental, el qual, amb una durada de 34 minuts, ens mostra diferents joves amb les seves activitats quotidianes, parlen que és per ells ser testimonis d'amor. A més d'aquest joves, al documental trobem l'opinió, sobre la vida i el martiri del prevere Joan Huguet -"el senyor Huguet", com és conegut per la gent major de Ferreries-, del bisbe de Menorca Salvador Giménez; el bisbe Sebastià Taltavull; Joan Febrer, rector de Ferreries; Joan Bosco Faner; Guillermo Pons; i els germans del senyor Huguet, Vicent i Maria, els quals mostren els testimoni d'amor i de fe del proper beat de l'església catòlica.

El martiri del sacerdot Huguet, el perdó i el testimoniatge de la seva fe, son l'eix central del documental.

Recordem que Joan Huguet va néixer el 1913 al lloc de son Xanxo (Alaior), i fou ordenat prevere el 6 de juny del 1936, a Barcelona, el 21 de dit mes canta la primera missa a Ferreries, i el 23 de juliol morí al crit de Viva Cristo Rey.

L'acte de pregària, finalitzà amb unes paraules del bisbe Salvador Giménez, el qual va agrair la tasca del documental i posà el testimoni del venerable Joan Huguet en la vesant del martiri i del perdó.

La presentació d'aquest documental, s'emmarca dins els actes previs a la beatificació de Huguet, que tindrà lloc el proper 27 d'octubre.