De visita. Els cavalls s’anaren arreplegant pel Camí de Sant Joan de Missa fins arribar al Lloc Nou - Javier

TW
0

Es Lloc Nou es convertí ahir vespre en l'epicentre de la bulla prèvia a les festes de Sant Joan. En els darrers any s'ha fet tradicional la visita al lloc del caixer pagès que posa es Be per gaudir d'una vetlada en forma de replec i d'ambient festiu. Així, els membres de la Junta de Caixers, encapçalats pel caixer senyor substitut, Simón de Olivar, visitaren el lloc per veure l'anyell, que després de la rentada del passat diumenge i del dimarts, ja comença a lluir blanc i estufat, més polit que mai.

La majoria dels caixers participaren a la convidada a peu, tot i que alguns membres de la Junta, com sa capellana preferiren afegir-se al replec de cavalls. Es Be seleccionat, i l'altre que quedarà com a suplent, estan tancats a un espai condicionat per a que no s'embrutin. Avui es farà la darrera rentada per a que l'anyell escollit, que no arriba als 40 quilos de pes, estigui a punt per a ser vetllat per tot el poble de Ciutadella, aquest dissabte, al Camí de Son Salomó 27.

La feliç excusa de visitar Es Be desencadenà una trobada informal de molts cavallers de la qualcada i dels dos fabiolers. L'ambient festiu es va animar amb l'arribada dels familiars i amics de la família del caixer pagès de Migjorn, Pau Bosch Moll. El moment més intens es va viure quan arribaren els cavalls al pati de les cases.

Aquesta és una visita que es fa cada any d'ençà 1998, organitzada per un grup de cavallers, amb l'amo en Jordi de Sant Joan Gran al capdavant. La trobada d'ahir es va viure en un ambient distès i d'emoció, tenint en compte que Sant Joan comença aquest diumenge amb el Dia des Be.