TW
0

La Sala Multifuncional del Canal Salat acollirà per primera vegada la representació de "Foc i Fum". L'auditori permetrà més possibilitats escèniques, millor sonoritat i major capacitat de públic. La popular sarsuela santjoanera es representarà aquesta nit baix la direcció escènica de l'experta Mari Genestar, que compta amb Damià Bosch com ajudant de direcció.

La directora explica que enguany s'ha hagut de preparar l'obra en poc temps i partint de zero a l'escenari de la Sala Multifuncional, pel que s'ha optat per repetir la proposta escènica de 2011. Açò implica que l'espai escènic es gira i fa que el públic formi part de la representació. Augmentar la sensació dels espectadors d'estar dins la història de "Foc i Fum" ha estat un dels objectius de la directora, que persegueix transmetre l'autenticitat i genuïnitat de l'obra original de Joan Benejam però representada amb naturalitat, espontaneïtat i realisme.

De fet, fins i tot els músics aniran vestits de l'època en que es va escriure i musicar "Foc i Fum". Així, Joan Mesquida, amb experiència en la direcció musical de l'obra, dirigirà una orquestra amb els millors músics de l'Agrupació Musical de Ciutadella i avança la novetat d'enguany: la sarsuela s'interpretarà respectant la partitura original de mestre Francesc Rosselló, introduint alguns esquitxos contemporanis.

El públic també trobarà el toc personal de Mari Genestar en el "Foc i Fum" d'enguany, tot i que la directora es reserva avançar sorpreses. L'obra s'estrenarà aquesta nit, a les 21 hores, i només es farà una altra representació el Dia des Be, a les 12 hores.

Enguany l'obra és organitzada pel Cercle Artístic. L'estrena serà el primer acte pel nou president de l'entitat, Rafel Pallicer. Curiosament, la seva predecessora, Maria Josep Rebassa, actuarà fent de poble a l'obra, i el seu marit, Joan Forcades, juntament amb Joan Marquès, actuaran en el paper de guàrdies civils. Tot l'equip que farà possible "Foc i Fum" s'ha implicat en l'obra amb una sintonia molt especial, pel que segur que la il·lusió que hi han posat com a gran família es transmetrà a tot el públic.