Torralbet. En Llorenç, amb el seu germà Joan, i jugant a endevinar s’ensortilla a les tanques del lloc - Gemma Andreu

TW
0

Es diu Llorenç Pons Taltavull, té 7 anys, fa primer de Primària al Col·legi Pere Casasnovas i enguany serà el cavaller més jove de la qualcada. Tot i ser tendre d'edat, sorprèn veure'l com un genet molt espavilat dalt el cavall.

Va néixer el 16 de febrer de 2006, quan els seus pares, Joan Pons i Maria Antònia Taltavull, feien de pagesos a Son Felip. Poc després es traslladaren a Torralbet, on el fillet de forma espontània va començar a qualcar els ases i els cavalls del lloc perquè és un fillet molt animaler. Als 4 anys va voler anar a classes de volteig al Club Hípic Ciutadella, tot i que ha après a qualcar de forma natural al lloc. A casa seva recorden com un any van venir a apuntar a son pare a la qualcada. "A jo també m'apuntes!", li va dir a en Sebastià el fabioler, qui esclatà en una rialla. Només tenia 4 anys i ja volia sortir.

La betzèrria de ser cavaller de Sant Joan la veurà realizada enguany i està molt content. Treurà en "Perico", el cavall d'en Toni de La Marcona. Sortirà el matí, coincidint amb en Joan, el seu germà, que en els últims tres santjoans ha estat també el cavaller més jove. En Joan ara té 11 anys i ja es defensa bé a la qualcada. El matí treurà el cavall roig de son pare, n'"Esperit", i s'estrenarà a la tanda del capvespre amb el cavall d'en Joan de s'Hort des Fasser.

Per als dos germans qualcar és una cosa habitual al lloc i en Llorenç sol qualcar a pèl. Ahir van posar s'ensortilla i amb una asta petita van anar provant per endevinar-la, amb destresa sorprenent. El germà major és el guia del petit, i més d'una vegada sa mare els ha trobat rallant de Sant Joan i de com funciona la qualcada. Sort i ventura!