Acte. La professora Verónica Arellano (en el centre) rebent el diploma - V.A.

TW
0

El sisè Premi Federico Mayor Zaragoza ha preseleccionat el projecte "Creaòpolis" de l'Associació per a les Arts (ART'S) de Ferreries. La ciutat en 3D creada pels alumnes del centre ha rebut una menció especial per part del guardó convocat per la UNESCO. La proposta impulsada per la professora i artista Verónica Arellano (Barcelona, 1979) ha donat el seu fruit.

El treball, fet amb molta il·lusió, planteja una urbs -erigida sobre una maqueta de 2 per 1,20 metres- on habita la convivència. Una iniciativa per a la qual s'han utilitzat materials reciclats i que fomenta l'educació en valors i el pensament lliure.

Verónica Arellano va assistir a l'entrega de premis en representació d'ART's. L'esdeveniment es va celebrar el passat 25 de maig a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. L'acte va ser presidit pel professor Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultural de Paz i ex director general de la UNESCO. A més, va comptar amb la presència del director del Campus Terres de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat; de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; i de la presidenta de l'Associació d'Amigues i Amics de la UNESCO de la ciutat, Montserrat Esteve.

Arellano va explicar, el passat febrer al "Culturàlia", com la construcció d'aquesta ciutat ideal és una metàfora que serveix d'eina per "acabar amb un sistema educatiu hermètic que no afavoreix la innovació".

En aquest sentit, "Creaòpolis" és el més pur exemple de com amb dedicació i esforç es poden obtenir resultats a llarg termini. "La gent ha de ser conscient de la importància que açò pot tenir per al creixement del joves i dels fillets", diu. La urbs s'exposarà properament a Ferreries per a que pugui ser gaudida per tothom.