milers de fotos i el desig de tocar es be. Tota Ciutadella visità l’anyell, amb la visita especial de la Junta de Caixers. Es Be despertà la curiositat de milers de persones - Paco Sturla

TW
0

Tot el poble de Ciutadella ha tingut ànsia des Be aquesta nit. Milers de persones l'han visitat en la nit de la vetlla i s'han meravellat de la blancor de l'anyell. És el fruit de la feina de la família del caixer pagès de migjorn, Pau Bosch Moll, perquè l'oví més blanc del món llueixi polit. Devers les nou del vespre s'obrien les portes de la cotxeria on s'ha exposat es Be de Sant Joan, un exemplar de raça menorquina, amb bones banyes i llana estufada. L'anyell estarà avui més engalanat, amb els flocs de colors i l'estel, quan s'Homo des Be, Llorenç Bosch Moll, el passejarà descalç i a les espatlles pels carrers anunciant a Ciutadella l'arribada de Sant Joan.

Es Be va ser el blanc de totes les mirades fins ben entrada la matinada, quan a la posada del caixer pagès van tancar les portes al públic. El Camí de Son Salomó, nombre 27, va estar ple a vessar contínuament. Milers de persones visitaren l'anyell, especialment les famílies i fillets, i els ranxos d'amics. La visita de la Junta de Caixers i els dos fabiolers va ser especial a la posada del caixer pagès. Pau Bosch Moll i la seva esposa, Pili Marquès, i els pares d'ell, Nando i Maria, van fer d'amfitrions. A la cotxeria no aturaren d'arribar els convidats de la casa: desenes i desenes d'amics i familiars. El bisbe i el vicari general també van fer una visita, entre d'altres autoritats.

Els vesins dels carrers dels voltants, a la zona del barri de Dalt Es Penyals, obriren les portes de cases, cotxeries i locals comercials. No hi mancà el menjar i el beure que els grups d'amics i famílies compartiren amb l'esclat festiu previ a les festes. La festa també es concentrà a la zona del centre històric, on les terrasses dels locals s'ompliren de gent. La fira a la plaça des Pins va ser reclam dels més petits i joves, molts dels quals estrenaren les atraccions. La proximitat de Sant Joan i el fet de ser cap de setmana, disparà ahir l'arribada a Ciutadella de visitants d'arreu de Menorca i de fora de l'Illa. Molts han arribat per quedar-se tota la setmana.

Ben entrada la nit, mentre a la casa del caixer pagès les portes es tancaven per descansar i preparar-se per matinar i iniciar el protocol del Dia des Be, milers de persones continuaren la festa. Molts hauran fet nit seca, amb les ganes de ser els primers en fer lloc davant la casa del caixer senyor, amb el desig d'escoltar el primer toc de tambor i fabiol de les festes d'enguany, avui matí, a les nou.