TW
0

L'encesa dels festers, demà dissabte a la nit, encetarà de nou l'ambient festiu a Ciutadella. Enguany hi haurà 10 fogueres, lluny de la trentena que va arribar a haver-hi en anys com el 2009.

La nit de fogueres és una tradició que aprofiten els bars i entitats veïnals per obrir les festes de Sant Joan, que van començar amb el primer toc de tambor i fabiol el Diumenge des Be a la Casa de Olivar.

Enguany serà el segon any de l'aplicació de l'ordenança de les festes de Sant Joan que obliga a pagar una fiança de 300 euros per organitzar un fester. Aquest fet ha incidit en que moltes fogueres s'hagin reconvertit en festa de carrer, sense necessitat d'abonar l'aval al Consistori. Des de l'Ajuntament, la regidora de Festes, Esperança Juaneda, argumenta que "hem intentat posar seny i la fiança es converteix en garantia de que no es faci malbé l'espai públic i obliga als organitzadors dels festers a tenir cura de que el paviment i l'entorn de les fogueres quedi com abans".

D'aquesta manera, enguany Ciutadella comptarà amb l'encesa de 10 festers i la celebració d'11 festes de carrers, que animaran la nit prèvia a l'inici de les festes de Sant Joan: aquest diumenge, dia 23, a les 12 hores, amb el toc de fabiol per iniciar el replec a la Casa de Olivar.

Sortida dels Fru-frús

L'actuació més esperada serà un any més la dels Fru-frús, que demà iniciaran el passacarrers a partir de les 21 hores des de la plaça des Peix. Oferiran un repertori de peces populars i festives, a més de la cançó que solen treure cada any com a novetat, amb un missatge irònic sobre l'actualitat.

Els Fru-frús, que integren més de 50 persones entre músics i cantaires, recorreran amb les veus i les guiterres els carrers del nucli antic i els punts on hi haurà els festers.