TW
0

Mai no havíem posat cara a la persona que cada Sant Joan adverteix per megafonia de l'inici dels Jocs des Pla en diferents idiomes. No es fa en directe, sinó que es tracta de missatges enregistrats prèviament a les festes. En els darrers anys, era Soledad Navarro, tècnica municipal de Turisme, la que locutava els advertiments, però enguany l'Ajuntament ha volgut ampliar els idiomes i millorar la sonoritat.

La veu que escoltarem milers de persones aquest Sant Joan serà la de Caroline Pinnell. Natural de Zimbabwe, té 36 anys, és poliglota, viu a Ciutadella i el seu home és un ciutadellenc, Carlos Moll, com la seva filla Olivia, de 9 anys. Fa dues setmanes va enregistrar els missatges d'alerta pels Jocs des Pla als estudis tècnics de COPE-Menorca. Els dirà en anglès, francès, italià i alemany. Com que aquest últim idioma no el domina del tot, abans dels enregistraments va fer un curset intensiu amb uns amics per acurar l'accent i la pronunciació. A més d'aquests quatre idiomes, s'emetran els missatges en castellà i català amb la veu d'una altra persona. La idea de l'Ajuntament és l'any qui ve ampliar al xec i al rus.

Els missatges que s'emeten comencen amb la paraula "atenció" i adverteixen de l'inici de les carreres de cavalls. També es demana que la gent obri pas i que estigui alerta, i s'adverteix del risc i perillositat dels Jocs des Pla. Caroline Pinnell està encantada de poder contribuir d'aquesta manera a les festes de Sant Joan. Arribà a l'Illa fent de guia turística i va conèixer en Carlos Moll. Després d'un any es casaven i d'açò ja fa 14 anys. Des de llavors explica que no s'ha perdut cap Sant Joan i que és molt santjoanera. Diu que li encanta l'atmosfera festiva, la gent, la bulla de la festa i la viu intensament des del primer toc de tambor i fabiol el Dia des Be fins al final, tot i que encara té el repte pendent de veure el darrer toc. El dia 23 ella viu les festes amb les amigues i el seu marit amb els amics. Després, al dia següent, s'ajunten amb la seva filla i les segueixen en família.

Un dels actes que no es perden, precisament, són els Jocs des Pla. Què sentirà enguany en escoltar la seva veu que avisa a milers de persones? "Tindré un poc de nervis perquè encara no he escoltat el resultat de l'enregistrament. Esper que hagi quedat tot bé i els missatges els pugui sentir tothom amb claredat. Sentiré molt d'orgull d'haver contribuït d'aquesta manera a Sant Joan".

Enguany, quan escoltem els missatges per megafonia podrem posar cara a la veu que en diferents idiomes ens demanarà estar atents als cavalls, el que demostra també que Sant Joan s'ha convertit en una festa multicultural.