Sentiment. L’acte d’entrega de la bandera de Sant Joan és molt estimat pels ciutadellencs. Margarita Moll, la dona del caixer casat, en el moment d’entregar-la al caixer fadrí - Paco Sturla

TW
0

La qualcada arribà al domicili del caixer casat, al Camí de Sant Joan de Missa, a les 17.20 hores. Allà, una gernació esperava els cavalls, per assistir a un acte ple de significat: L'entrega de la bandera. Va ser la dona del caixer menestral, Margarita Moll, que la lliurà al caixer fadrí. Marc Casasnovas besà l'esposa del caixer casat i, en tenir-la, la bandera de Sant Joan.

El ritual va ser el següent: Margarita Moll despenjà la bandera de la façana de casa seva, on havia onejat des de diumenge passat, el Dia des Be. Després de mostrar el penó al públic que omplia el carrer i de ser aplaudida per la multitud, Margarita Moll va baixar a la porta de la casa. Allà l'esperava ja el caixer fadrí, desitjós de tenir el penó per custodiar-lo en la qualcada.

Quan es va fer l'entrega, i després de la corresponent besada entre els dos protagonistes, Marc Casasnovas va fer botar el seu cavall entre els aplaudiments de la gent. A partir d'aquell moment tots els cavallers van anar passant, un per un, saludant la família del caixer casat i fent botar els seus cavalls. Després d'aquest acte, la qualcada anà a recollir el caixer noble i sa capellana per després donar inici al Caragol des Born.