TW
0

Una vegada la qualcada havia abandonat el poble i es dirigia cap a Sant Joan de Missa, va ser el torn de les avellanes. Un acte que enguany ha tornat a ser molt tranquil, tot i la gran quantitat de gent que es va concentrar en punts com el Molí des Comte.

Al voltant de les set del capvespre començava el llançament d'avellanes, un acte que novament ha estat marcat per una important presència policial, per tal d'evitar incidents com els succeïts fa dos anys, en que es produïren abusos a diverses al·lotes.

L'any passat ja es va aconseguir millorar la seguretat gràcies a la feina de prevenció feta, amb un dispositiu que s'ha mantingut enguany. Així, dues unitats de la Policia Nacional, amb una quinzena d'efectius, estava situada al Camí de Maó, a escassos cent metres del Molí. A més, hi havia dos agents en punts elevats, que s'encarregaren de fer enregistraments de vídeo. A la vegada, membres de la Policia Local estaven distribuïts de forma ben visible entorn de la plaça.

Així, i segons indicaren fonts policials, durant les avellanes tan sols es va intervenir en una petita baralla.

Gran ambient

El moment de les avellanes és un dels actes de la festa que més s'adapta als fillets més petits, que disposen d'una estona per passar-s'ho d'allò més bé llançant les avellanes i jugant. Un moment ben especial i que s'ha de conservar perquè les generacions venidores també ho puguin gaudir.

Per altra banda, al Molí s'hi van veure escenes d'al·lotes que eren llençades enlaire. A diferència d'altres ocasions i segons confirmà la Policia, tot es va desenvolupar amb total normalitat.

A mesura que avançava el rellotge la gent es va començar a reunir a prop de la Plaça Jaume II i el tram de la Contramurada més proper per tal de rebre els cavalls a l'arribada de les Completes.

34 assistències en un context multitudinari

Un dels punts positius del primer dia de festes és el baix nombre d'incidències, especialment tenint en compte l'elevat nombre de persones que aquests dies visiten Ciutadella.

Així, al tancament d'aquesta edició només s'havien hagut de fer 34 assistències per part de Creu Roja, i d'aquestes, 11 van ser per marejos o problemes d'al·lèrgies.

Les 21 intervencions restants van ser per traumatismes, però cap d'ells va ser rellevant, pel que no es va haver de fer cap trasllat a cap centre hospitalari.

A Sant Joan de Missa també es va fer una intervenció per una contusió ocasionada per un cavall.