TW
0

Després de la nit dels festers i de les festes de carrers, amb la bulla que es perllongà fins la matinada, Ciutadella despertà ahir en el dissabte de Sant Joan. A partir de les set del matí, els grups d'amics es començaren a reunir a la plaça de Ses Palmeres per celebrar la tradició de veure ballar el sol. Es diu, que a l'albada, en el període del solstici d'estiu, l'astre protagonitza un efecte òptic i borina. O bé és el fenomen astronòmic o bé són els primers gins de bon matí que feren veure el sol ballar.

A la plaça de Ses Palmeres tothom esperava alguna sorpresa després de que Sebastià Moll, s'Homo des Julivert, anunciàs l'any passat la seva retirada amb 35 anys d'història protagonitzant l'acte. Però no hi ha hagut relleu. Ningú ha sembrat el julivert enguany i ningú va sortir ahir amb la moto carregat dels brots verds, repartint-los pel carrer i la gent fent bulla. Hi faltava alguna cosa i tothom enyorà en Sebastià Moll, però la gent intentà sobreposar-se, s'animà igualment i va fer la bulla que tocava. Només els integrants d'un grupet d'amics, com a símbol testimonial, duien una rameta de julivert a l'orella.

La gentada omplí el carrer en aquest punt, on grups d'amics aprofitaren per trobar-se a berenar i encetar la festa. Mentre, Esteve Mercadal i Tolo Genestar, amb altres sonadors de tambor i fabiol, animaren l'ambient a Ses Palmeres. La festassa havia començat i tothom estava a l'expectativa de l'esclat de Sant Joan amb el primer toc de tambor i fabiol.