Els genets han realitzat una desena de passades corrent abraçats - Javier

TW
0

Ciutadella ha reprès aquest matí la celebració de la festa. Una gran multitud s'ha reunit per gaudir dels Jocs des Pla, després que el caragol de Santa Clara acabés al voltant de la 1.30 de la matinada. Faltaven uns minuts per a les deu quan els cavalls han començat a baixar a l'esplanada del port. Com és habitual, els assajos matinals van servir perquè els més petits visquessin la festa d'una manera més propera.

Pel que es refereix als jocs, es van saldar amb cinc encerts en les anelles després de 24 intents en dues tandes diferents. Cal assenyalar que el cavaller més jove, de tan sols 7 anys, va ser el que es va dur les ovacions més emotives. Posteriorment, els genets han realitzat una desena de passades corrent abraçats per tancar uns jocs que es van viure d'una forma molt intensa i sense grans sobresalts.

A les 11.15 hores, els assajos han conclòs i la festa s'ha traslladat cap a ses Voltes i el carrer Sant Clara, on s'han celebrat els caragols. Després de la Missa de Caixers i la Beguda, la festa al carrer es reprendrà a la tarda amb la celebració de la convidada davant l'Ajuntament.


Successos

Durant la celebració dels jocs matutins, segons ha informat Creu Roja, es van atendre a vuit persones amb ferides lleus. El comunicat fins a les 13 hores d'avui sumava 46 atencions per traumatismes, 13 ferides lleus i tres etílics. Pel que fa als trasllats hospitalaris, se n'han realitzat deu.

D'altra banda, a les 2.25 de la matinada es va produir un accident de motocicleta al Camí de sa Caleta de Ciutadella. Un home de 46 anys, segons informa 061, va ser traslladat en estat crític a l'Hospital Mateu Orfila i posteriorment a Son Espases a Palma.