Missa dels caixers a la catedral de Menorca - Paco Sturla

TW
0

Al migdia, com es produeix la vigília a Sant Joan de Missa, la Festa de Sant Joan viu una estona de pau, de quietud i de profunda espiritualitat. La Catedral de Menorca s'omple de persones desitjoses de viure aquesta dimensió cristiana de la festa, la Missa dels caixers es reuneix per celebrar l'Eucaristia.

Eren les 14.50 quan el caixer capellà, Mn. Francesc Cardona, iniciava la celebració. La multitud dels cavallers i caixers omplí a vessar el presbiteri, que cada any queda més petit degut al creixent nombre de cavallers que el matí participen de la qualcada, destacant d'entre ells els més joves que participen de la festa.

Durant l'homilia destacà "que St. Joan Baptista, conegut com el precursor, el qui va davant, va assenyalar Jesucrist com l'Anyell de Déu que lleva el pecat del món. No hem d'oblidar mai que tots nosaltres som febles i necessitam de la gràcia i de la misericòrdia de Déu per poder tirar endavant. Així idò, no és d'estranyar que el nou Papa Francesc ens hagi recordat des del primer dia del seu Pontificat que 'Déu no es cansa de perdonar'".

Més endavant afegí: "Qui pot rebutjar per tant Jesucrist, qui no pot voler la seva companyia, qui es pot cansar de tanta bellesa, alegria i serenitat? Només ho podria fer un desagraït, és a dir un qui no té gràcia, un qui no té amor"... "Estem 'condemnats' a ser estimats per Déu i a estimar els germans, quina ditxa, quin goig, quina alegria, quina dolça condemna. Avui se'ns dóna l'oportunitat de manifestar aquest amor, de fer festa i estar contents, de cercar la reconciliació amb Déu i amb els germans. No desaprofitem aquesta oportunitat i passem a l'acció fent de l'amor el leitmotiv de la nostra vida."

Al final es repartiren les estampes que cada any edita l'Ajuntament i que aquest any recull la poesia de Francesca Morro Salom i el dibuix de Llorenç Pons Moll.