LLUÍS FANALS OLIVES - toni seguí

TW
0

Lluís Fanals Olives. President del club de jubilats de Sant Lluís

Autofitxa

Som en Lluís Fanals i vaig néixer a Sant Lluís dia 1 de maig de 1938. De jove vaig fer feina al camp, vaig fer la 'mili' en el cos de cavalleria a Àfrica, on vaig treure el carnet de segona. Després vaig treballar a la fàbrica de can Codina. A principis dels anys seixanta, amb el boom de la construcció, em vaig treure el carnet de primera, i vaig començar menant camió amb la vídua d'en 'Bep de s'aigo', després amb en Bernadí Tudurí i, com autònom, una temporada amb en Toni Seguí i la resta fins que me vaig jubilar. M'agrada anar a pescar amb barca, també faig hores a un hortet que tenc i m'agrada molt jugar a billar. Des de febrer passat som el president del Club de Jubilats de Sant Lluís.

Per què es va presentar per formar part de la directiva del Club de Jubilats?
Solec anar a les excursions dels jubilats i des de l'any passat vaig armar a anar pel Club. Hi faltava gent per a la renovació de càrrecs i vaig pensar que m'hi podia presentar. Vam ser 13 persones, de les quals les nou més votades vam formar la junta.

Va optar a ser president?

No m'hi vaig presentar amb la idea de ser-ho. Els estatuts del Club regulen que el president ha de ser elegit d'entre els membres de la junta directiva. Jo ja havia estat el més votat de la llista de tretze i ensoldemà també ho vaig ser de la junta directiva i, per tant, var ser elegit president.

Quins són els objectius que s'ha marcat?
Pretenim mantenir les activitats que el Club està realitzant des de fa temps, que són moltes i variades. Activitats de pintura, de cosir, informàtica, bingo, excursions.

Una altra activitat que atreu als associats del Club són les excursions.
Sí, demà es farà una excursió, aquesta vegada per separat. Les dones visitaran el centre de jardineria Truvi i després aniran a dinar a l'Hotel Sagitario. Per la seva part, els homes visitaran l'Albufera des Grau i dinaran al Restaurant Jeni.

Què més tenen previst per aquesta setmana?
El dia 30 es celebrarà una mostra de rebosteria, que comptarà amb l'actuació del Grup Vocal i Instrumental del nostre Club, que dirigeix Marlén Coll; després hi haurà una bereneta i ball. Per altra banda, dia 6 de juliol hi haurà una paella a l'escola nova com a final de temporada.

El Club sempre participa en les activitats que s'organitzen al poble. Aquesta darrera setmana hem organitzat una exposició de ramells, en el marc de l'Any de les Tradicions que promou l'Ajuntament, que s'ha celebrat a l'OAR i, a més, hem participat en el concurs de bujots de Sant Joan.

Ser president exigeix molta dedicació?

És com totes les coses, depèn de la voluntat de cada un i si es vol sacrificar-se una mica. Estic acostumat a borinar de tota la vida, i gràcies a Déu estic bé i amb ganes de fer coses.

Com són les relacions amb l'Ajuntament?
Molt bones, la veritat és que ens ajuda molt, quan fem una activitat sempre tenim la brigada d'obres que ens dóna una mà si és necessari.