Jansana. Acaricia la pedra - Galeria Retxa

TW
0

La galeria Retxa de Ciutadella aposta novament per duu l'art més enllà del seu espai expositiu del carrer 9 de Juliol. L'estiu comença amb impuls amb una doble mostra on la mar menys coneguda del pintor Torrent i el marès de Xavier Jansana en són els protagonistes. Es va inaugurar ahir.

El Palau Salort i la caseta d'Amics de la Mar del port són escenari d'una proposta que conjuga pintura i escultura.

La col·lecció acull la mar vista pel mestre Torrent en tot el seu esplendor. Cinquanta olis i al voltant de quinze dibuixos que sorprendran sobretot a aquells espectadors acostumats a veure principalment la temàtica més rural de l'autor ciutadellenc.
sensació matèrica
Es tracta d'una bona selecció agrupada per temàtiques. Amb alguna que altra platja coneguda, com Cala Galdana, paisatges de la costa sud o nord, barques de bou, etcètera. Tècnicament, molta pinzellada i roques amb relleu per oferir una sensació matèrica.

En aquesta línia, la creació del català Xavier Jansana lliga a la perfecció.
L'escultor acaricia la pedra arrodonint les seves formes i donant-li la més bella lleugeresa. S'hi suma amb obra treballada en l'últim any, algunes han estat elaborades en funció de l'espai.

La seva inspiració roman en descobrir les formes que la pedra amaga o suggereix. Buit, matèria i superfície que conclouen en peça d'art.
Fins al 31 de juliol.