Escultor. Sebastià Marquès Luch amb les seves escultures - d.m.

TW
0

"Somni d'una nit de Sant Joan" és una escultura de ferro que representa una dona a gran tamany sonant el fabiol i que formarà part del patrimoni públic de Ciutadella. És l'obra amb la qual l'escultor Sebastià Marquès Lluch (Ciutadella, 1958) ha volgut obsequiar al seu poble natal.

"Somni d'una nit de Sant Joan" és la talla d'una imatge onírica i sensual inspirada en la festa. El personatge representa la passió i l'amor de l'autor per Sant Joan, i vol transmetre el despertar del desig en la joventut. Als peus, la dona té diverses creus de Sant Joan entrellaçades, com a símbol de la festa que uneix un poble. Aquesta obra és la peça central de la primera exposició individual de Sebastià Marquès Lluch com a escultor, que ahir s'inaugurà a l'Espai Xec Coll del Centre Municipal d'Art, on romandrà oberta fins el dia 18.

"Cavall i cavallet" és el títol d'una mostra d'escultures de metall que desvetlla el potencial artístic de l'autor. L'exposició es divideix en dues parts que estan interrelacionades: les obres inspirades en Sant Joan en simbiosi amb les escultures inspirades en la mar, és a dir, la festa com a l'inici de l'estiu, que representa la relació amb les platges i els éssers imaginaris que les habiten. Sebastià Marquès demostra amb aquesta exposició el coneixement dels metalls i la tècnica per treballar-los de forma artística. Aconsegueix que una pedra, que un tros de llenya recollit a una platja, que metalls freds com el llautó, el ferro o el zamac es converteixin en personatges amb ànima, en retrats de Sant Joan, en escenes de sirenes i cavallets del mar plens d'imaginació.

L'autor s'ha forjat com a escultor a través de la feina com a bijuter a l'empresa Creaciones Marc Lluch, amb un do innat per l'art. Durant 25 anys ha estat mestre dels tallers municipals de manualitats i coordinador dels tallers d'Arts Plàstiques. D'ençà l'any passat s'ha desvinculat de l'ensenyament artístic, el que li ha permès dedicar-se a la seva gran passió, l'escultura, el complement creatiu ideal de la seva feina. Inaugurar la seva primera exposició a l'Espai Xec Coll li feia molta il·lusió, després de ser professor al Centre Municipal d'Arts durant anys. Amb aquesta mostra Sebastià Marquès es desvetlla com un escultor amb un gran domini en el maneig dels metalls, amb el complement d'una inspiració creativa, un sentiment arrelat i una imaginació captivadora.